Все буде Україна!

Гідроенергетики відзначили свято Хрещення Господнього

Гідроенергетики відзначили свято Хрещення Господнього

20-01-2020
19 січня на базі відпочинку «Гористе», що під Києвом, співробітники Укргідроенерго та члени їх родин відзначили свято Хрещення Господнього.

Водохреще – одне з найважливіших церковних свят. В цей день Іоанн Хреститель хрестив Ісуса в річці Йордан. Вважається, що на Водохреще вода набуває цілющих властивостей.

На святкування енергетики приїхали разом з батьками, дітьми, близькими, друзями та навіть з домашніми улюбленцями. Атмосфера була сімейна та затишна. Розпочався захід урочистим молебнем, який провів настоятель Собору Вишгородської Богородиці УГКЦ протоієрей Тарас Валах. Після молебну відбувся чин освячення води.

«Сьогодні маємо особливе свято, яке завершає цикл усіх новорічно-різдвяних свят – Богоявлення. Бог об’являється людині! У Різдві ми бачили Ісуса як дитину, що прийшла у цей світ. А зараз він нам об’являється як Бог. Коли Ісус Христос входить в річку Йордан, ми чуємо голос Отця, який каже: «Це син мій улюблений!». Сьогодні ми чуємо той голос і маємо велику надію, що Господь до кожного з нас промовляє: «Ти – син мій улюблений», – зазначив Тарас Валах.

Бажання зануритись у щойно освячену воду висловило багато гостей. З довгої черги вони заходили у січневу, але не морозну, воду і тричі занурювалися на знак символічного духовного очищення. Водохресне купання відкрив генеральний директор компанії Ігор Сирота.

«Здавна люди селились біля джерел з водою. Ми знаємо, що вода – це життя. Що з води людина черпає собі силу. Але сьогодні ми звертаємо увагу на цю воду як на джерело ще однієї енергії – тієї, що несе світло і тепло в наші оселі. Адже гідроенергетика теж використовує силу води. І всі люди, що тут зібралися – мають відношення до цього дивовижного перетворення води в енергію», – сказав Тарас Валах.

Для комфорту учасників заходу були відкрити теплі будиночки для перевдягання, а на вулиці можна було зігрітися біля діжок з ватрою, а також гарячим чаєм чи кавою. Задля безпеки здоров’я людей на святі чергували досвідчені водолази, бригада лікарів та рятувальники МНС України.

Ми поцікавилися в учасників свята що для них символізує занурення у хрещенську воду?

«Для мене це значить долучитися до великого дійства. І не лише самому, але й дітей, внуків долучити. Я вдома місяць тренувався – обливався холодною водою. Почуваю себе прекрасно! Дуже вдячний за організацію такого свята, бо сам, мабуть би, нікуди не вибрався б», – розповідає Володимир Журавський, начальник відділу телекомунікаційних і локальних комп'ютерних мереж та систем Укргідроенерго.

«Голочки по всьому тілу! Але не холодно! Головне – зважитись та швидко пірнути! Помітила, що в роки, коли пірнаю на Хрещення – не хворію взагалі», – ділиться враженнями гостя свята Катерина.

«У нас є давня сімейна традиція – збиратися усією родиною на Водохреще разом. Ми обов’язково маємо побувати на молебні та посвятити воду, що сьогодні і вдалося. Хочеться передати цю традицію дітям, адже Хрещення – важливе християнське свято», – відзначає гостя Ольга.

Захід проходив у рамкам реалізації Стратегії корпоративної соціальної відповідальності Укргідроенерго.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: