Все буде Україна!

Гідроенергетики вшанували пам'ять воїнів Другої світової

Гідроенергетики вшанували пам'ять воїнів Другої світової

09-05-2020
У День пам’яті та примирення гідроенергетики вшанували героїчний подвиг тих, хто не шкодуючи власного життя боронив рідну землю від нацизму.

Так напередодні пам’ятної дати представники  ради ветеранів та адміністрації філії «Дніпровська ГЕС» Укргідроенерго привітала колишніх працівників станції, а нині пенсіонерів, хто не з чуток знає про буремне воєнне лихоліття, хто відстоював зруйнований у війну ДніпроГЕС та брав участь у його подальшому відновленні.  На знак шани ветерани отримали квіти та подарунки.

Квітами та подарунками вшанували гідроенергетиків- ветеранів й представники Середньодніпровської ГЕС. Вони завітали до колишніх працівників станції, аби висловити вдячність та захоплення їхньою мужністю та героїзмом. Вшановуючи величний подвиг мешканців Кам’янського, які склали голови у боротьбі з нацизмом, гідроенергетики поклали квіти до пам’ятного знаку на Алеї слави, де увічнено військові частини та з’єднання, які особливо відзначилися при звільненні міста.

Профспілковий комітет Кременчуцької ГЕС привітав ветеранів станції подарунками, а директор філії звернувся з привітанням до воїнів-переможців через місцеві ЗМІ.

Напередодні  Дня пам’яті та примирення представники профспілкового комітету Каховської ГЕС відвідали ветеранів і пенсіонерів -гідроенергетиків, які пройшли через випробування Другої світової війни. Допомога, увага  і добрі слова важливі для кожного з них, а надто в умовах карантинних обмежень. Літні люди приймали привітання зі сльозами вдячності.

«Я дуже рада, що працювала на Каховській ГЕС. Дуже вагалася, коли переходила працювати на станцію з заводу, а зараз розумію, що зробила правильний вибір – маю достойну пенсію і допомогу від Укргідроенерго. Дуже дякую за увагу і піклування!» - не стримуючи емоцій, проводжала гостей колишня працівниця станції, ветеран-гідроенергетик Любов Дєдух.

Через карантинні обмеження, спричинені  пандемією вірусу СOVID-19, вшанування пам’яті воїнів Другої світової війни у м. Новодністровськ пройшли без масових акцій. Представники профкому, електричного цеху, а також  пресслужби філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» взяли участь у покладанні квітів до Пам’ятного знаку та хвилиною мовчання згадали тих, хто 75 років тому подарував країні мир.

До Пам’ятного знаку – Стелли визволителів поклали квіти й представники профспілкової організації філії «Дністровська ГЕС» на знак пам’яті про мужність та патріотизм українців, які відстоювали свою землю від фашистського вторгнення.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Фотогалерея

Поділитися: