Все буде Україна!

Голова Кіровоградської облдержадміністрації відвідав Кременчуцьку ГЕС

Голова Кіровоградської облдержадміністрації відвідав Кременчуцьку ГЕС

12-02-2021
Андрій Назаренко ознайомився з роботою підприємства та ходом реконструкції обладнання.

Директор Кременчуцької ГЕС Сергій Яременко ознайомив керівника регіону з принципом роботи станції, її основними техніко-економічними показниками, а також розповів про ключові етапи реконструкції станції.

«Кременчуцька ГЕС має 12 гідроагрегатів. На сьогодні її встановлена потужність - 700,4 МВт. Значну увагу ми приділяємо модернізації обладнання. До кінця наступного року плануємо реконструювати два гідроагрегати з заміною гідромеханічного й електротехнічного обладнання», – зазначив він.

Голова Кіровоградської облдержадміністрації  Андрій Назаренко наголосив на тому, що Кременчуцька ГЕС -  стратегічне підприємство, від роботи якого багато в чому залежить енергетична безпека України.  

«У вересні минулого року Президент затвердив Стратегію національної безпеки України. Енергетична складова є важливою її частиною. За 61 рік існування Кременчуцька ГЕС демонструє лише стабільність і розвиток»,підкреслив голова облдержадміністрації.

Нагадаємо,  на Кременчуцькій ГЕС тривають роботи з реконструкції двох гідроагрегатів за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку та Європейського інвестиційного банку. В рамках проєкту  буде встановлено нові генератори, а чотирилопатеві турбіни буде замінено на п’ятилопатеві. Все це в цілому підвищить надійність та ефективність роботи станції.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Фото: Пресслужба Кіровоградської ОДА

Читайте також:

 Кременчуцька ГЕС: протягом 2020 року реалізовано ряд важливих проєктів по реконструкції Головний інженер Кременчуцької ГЕС

Віктор Василенко: «Я жодного разу не пошкодував, що пов'язав своє життя з гідроенергетикою» 

На Кременчуцькій ГЕС триває реконструкція гідроагрегату № 4

 

Фотогалерея

Поділитися: