Все буде Україна!

На Кременчуцькій ГЕС триває реконструкція гідроагрегату № 4

На Кременчуцькій ГЕС триває реконструкція гідроагрегату № 4

02-11-2020
Днями в рамках реалізації проєкту «ГЕС. Укргідроенерго. Реконструкція. ІІ черга» на Кременчуцькій ГЕС відбувся демонтаж ротора генератора гідроагрегату № 4 та перенесення його на монтажний майданчик для подальшої реконструкції. Вага ротора становить 500 тонн.

Роботи проводяться в рамках реалізації проєкту «ГЕС. Укргідроенерго. Реконструкція. ІІ черга», який фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком.

«Для нашої станції відбулася насправді важлива подія, тому що оновлення обладнання збільшить потужність та термін експлуатації станції в цілому. Загалом реконструкція – це досить складний технологічний процес, який вимагає злагодженості та консолідованості усіх підрозділів, які задіяні до цього. Зазначу, що наш колектив докладає максимум зусиль аби роботи щодо реконструкції гідротехнічного обладнання проводились якісно та згідно з графіком. Інакше і бути не може, адже наше підприємство відіграє важливу роль у забезпеченні стабільності і надійності об'єднаної енергосистеми України», - підкреслив директор Кременчуцької ГЕС Укргідроенерго Сергій Яременко.

На монтажному майданчику також продовжується демонтаж підп'ятника, обмотки статора та його осердя. Монтажні роботи гідроенергетики виконують разом з підрядником ТОВ « Дніпро-СГЕМ».

Нагадаємо, на Дністровській ГАЕС відбувся черговий важливий етап монтажу гідроагрегату № 4. Так, у шахту на проєктне місце здійснено перенесення ротора.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Читайте також: 

На Кременчуцькій ГЕС відбулись практичні навчання з обслуговування захисних споруд об'єктів господарської діяльності

Кременчуцька ГЕС: капітальний ремонт обладнання задля нових перспектив

Елегазові вимикачі на Кременчуцькій ГЕС: в ногу з технічним прогресом

 

Фотогалерея

Поділитися: