Все буде Україна!

Гідроенергетик мріє стати свідком пусків усіх наступних гідроагрегатів Дністровської ГАЕС

Гідроенергетик мріє стати свідком пусків усіх наступних гідроагрегатів Дністровської ГАЕС

05-04-2024
Uhe
Сьогодні познайомимо вас з гідроенергетиком, начальником машинного цеху Дністровської ГАЕС Юрієм Хаяном.

У березні Юрій Володимирович відзначив свій 55 день народження, а у квітні виповниться 30 років, як фахівець працює в гідроенергетиці. Саме на ГАЕС молодим машиністом гідроагрегатів оперативно-диспетчерської служби прийшов Юрій, отримавши спеціальність «Гідротурбіни».

До початку повномасштабного вторгнення у фахівця, як і всіх гідроенергетиків, були звичайні робочі ритми, становлення у професії, здобутки особисті, а згодом і колективу машинного цеху, який очолив; плани, сподівання. Особливо памʼятно, коли у великій експозиції традиційного фестивалю-виставки творчих робіт енергетиків та їхніх родин «Генеруємо енергію майбутнього» у 2019 році «запрацював унікальний гідроагрегат» – вимріяна Юрієм Володимировичем і спільно створена колегами модель «Марічка», що співвідноситься з реальними розмірами гідротурбіни 1:40.

Однак уже третій рік поспіль, керівник цеху разом зі своїми підлеглими виконують основні роботи і професійні задачі, докладаючи максимум зусиль у відновлювальних роботах на обʼєкті, та й усіляко допомагають найближчим колегам і не тільки, що боронять рідну землю на буремних рубежах, зокрема набули неабияких навиків виготовлення таких необхідних для воїнів буржуйок.

Відзначений високими відзнаками, зокрема, подякою Прем’єр-міністра України, грамотою Верховної ради України, нагрудним знаком «Почесний працівник «Укргідроенерго», оглядаючись на професійний шлях, Юрій Володимирович мріє про єдине для всіх українців – мир на рідній землі, а ще, звичайно, – стати свідком пусків і безперебійної роботи усіх наступних гідроагрегатів Дністровської ГАЕС.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Поділитися: