Все буде Україна!

«Гідроенергетика стала справою усього мого життя»

«Гідроенергетика стала справою усього мого життя»

11-08-2023
12:30
Знайомтеся, Інна Щукіна - технік-гідротехнік Середньодніпровської ГЕС. Чудова жінка та бабуся чотирьох онуків. Гідроенергетик в третьому поколінні. Мама Інни будівнича станції. Батько та дідусь працювали  на станції від  початку введення її в експлуатацію, тому з самого дитинства жінка прагнула пов’язати своє життя з гідроенергетикою.

В 1984 році Інна закінчила Дніпродзержинський індустріальний технікум за фахом технік-технолог і вже влітку того ж року влаштовується працювати слюсарем на ГЕС:

«Робота на станції одразу припала мені до душі, тут я знайшла своїх друзів та близьких по духу мені людей».

Ось вже майже 40 років Інна дбає та слідкує за станом гідротехнічних споруд Середньодніпровської ГЕС. Вона переконана, що вірно обрана професія не може втомлювати, а навпаки - допомагає знаходити життєву рівновагу у найскладніші часи:

«Гідроенергетика стала справою усього мого життя. За десятки років роботи на станції зроблено, мабуть, тисячі інструментальних досліджень, пройдено сотні кілометрів доріг, знаю кожну стежку, кожний кущик та деревце, але безкрайні синьоокі простори рідного Дніпра мене досі надихають. Не шкодую і ніколи не шкодувала, що обрала саме такий професійний шлях. Навіть зараз, попри всі виклики часу, які наразі не обійшли стороною жодного українця моя віра та любов до цієї професії допомогає впевнено виконувати всі виробничі завдання. З маленьких кроків складається велике. Вірю в мирне та світле майбутнє України».

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС 

Поділитися: