Все буде Україна!

Влада індійського штату Махараштра ініціює будівництво двох ГАЕС

Влада індійського штату Махараштра ініціює будівництво двох ГАЕС

11-08-2023
Tata Power та уряд штату Махараштра підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки двох великих гідроакумулюючих проєктів загальною встановленою потужністю 2800 МВт.

Як повідомляє Еnergetica-india, ці проєкти будуть розташовані в районах Ширавта, Пуна (1800 МВт) та Бхівпурі, Райгад (1000 МВт). Дана співпраця сприятиме досягненню амбітної мети штату - забезпечити робочі місця для понад 6000 осіб.

«Підписання цього Меморандуму про взаєморозуміння є важливим кроком вперед на шляху Tata Power до зеленої енергетики майбутнього. Гідроакумулюючі електростанції - це надійний та ефективний спосіб зберігання енергії. Вони допомагатимуть забезпечувати стабільне електропостачання в режимі 24 години на добу 7 днів на тиждень. Це історичний момент як для Махараштри, так і для Tata Power, і ми пишаємося тим, що є частиною цієї ініціативи», - зазначив Правір Сінха, головний виконавчий директор Tata Power.

Проєкти, спрямовані на підтримку енергетичного ландшафту Махараштри, використовуватимуть кінетичну енергію води для створення стабільного та надійного електропостачання. Під час надлишку енергії вода перекачуватиметься з нижнього водосховища до верхнього, а під час пікового попиту накопичена вода пропускатиметься через турбіни, таким чином виробляючи електроенергію.

 Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Tripoto

Поділитися: