Все буде Україна!

Гідроенергетики філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» підтримують захисників України: від згуртованості до конкретних дій

Гідроенергетики філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» підтримують захисників України: від згуртованості до конкретних дій

26-09-2024
Уге
З початку повномасштабного вторгнення, гідроенергетики не лише забезпечують надійне енергопостачання, але й активно допомагають українським захисникам. Сьогодні, як ніколи, працівники підприємства усвідомлюють свою відповідальність перед країною, і ця відповідальність виходить далеко за межі їхньої професійної діяльності. Об'єднавшись, як і інші станції Укргідроенерго, вони роблять усе можливе для наближення перемоги, допомагаючи армії не лише матеріально, а й підтримують морально.

Практична допомога: кожен внесок важливий

Колектив станції організував численні акції зі збору коштів для підтримки Збройних Сил України. За ці кошти було закуплено найнеобхідніше – амуніцію, ліки, тепловізори, транспортні засоби, які суттєво полегшують роботу військових на передовій. Працівники підприємства, кожен на своєму місці, роблять вагомий внесок: хтось безпосередньо займається волонтерською діяльністю, інші – беруть участь у ремонті техніки або допомагають із логістикою.

«Для нас кожен день – це виклик. Ми розуміємо, що наша праця тут, у тилу, важлива не менше, ніж робота тих, хто на фронті. Але разом з тим, ми не можемо стояти осторонь, тому постійно допомагаємо нашим захисникам тим, чим можемо», – зазначає голова первинної профспілкової організації Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС Цимбалюк Олександр Федорович.

Особисті історії: захисники серед нас

Серед працівників Каскаду є чимало тих, хто змінив робочу форму на військову амуніцію. Один з таких – Євгеній,  провідний інженер з технічного нагляду станцій із 19-річним стажем, який зараз служить в одній із бойових бригад на сході України. Його колеги кажуть, що він завжди людина з великою внутрішньою силою, і ніхто не здивувався, коли Євгеній одним із перших пішов на фронт. Його історія – приклад незламності й патріотизму, якими наповнений колектив станції.

«Із перших днів повномасштабного вторгнення я вступив до лав ЗСУ, бо відчував, що там наразі потрібніший. 

Проте коли демобілізуюсь, обов'язково повернуся на станцію. У нас на ГЕС і ГАЕС чудовий колектив, і ми всі там одна сім'я, де кожен підтримує і  допомагає один одному і країні», – ділиться Євгеній.

Підтримка сімей захисників

Окрім матеріальної допомоги військовим, колектив Київських ГЕС і ГАЕС не забуває про родини тих співробітників, які зараз захищають країну. Для багатьох з них підприємство стало своєрідною опорою. Від організації психологічної підтримки до забезпечення побутових потреб – все це сприяє тому, щоб родини відчували турботу та підтримку.

Співпраця з волонтерами: синергія дій

Співробітники станції активно співпрацюють з волонтерськими організаціями та самі влились у волонтерський рух. Багато хто з них, крім основної роботи, присвячує свій вільний час волонтерській діяльності: допомагають збирати та доставляти гуманітарну допомогу, організовують благодійні акції, займаються плетінням сіток, виготовленням окопних свічок та збором речей першої необхідності для військових і вимушено переміщених людей. 

Їхній досвід у волонтерській діяльності став важливою складовою в організації допомоги не тільки на фронті, але й у тилу. Відтак, волонтерство для гідроенергетиків стало не просто можливістю підтримати армію, а й способом допомогти громаді та зміцнити дух єдності всередині колективу.

Сила єдності

Кожен працівник Київської ГЕС пишається своїм внеском у підтримку захисників України. Разом вони створюють потужну хвилю допомоги, яка наближає нашу країну до перемоги. «Ми – один великий колектив, і ми разом пройдемо через цей важкий час. Наша сила – в єдності», – наголошує директор станції Ярослав Касьянюк.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: