Все буде Україна!

Гідроенергетики продовжують удосконалювати свої знання та навички у різних сферах діяльності

Гідроенергетики продовжують удосконалювати свої знання та навички у різних сферах діяльності

21-09-2023
Повномасштабна війна змінила пріоритети багатьох людей. На перший план вийшло питання безпеки життя та захисту близьких. Істотно змінились умови роботи та пріоритети. За цей період гідроенергетики здобули неоціненний досвід та навички роботи у воєнний час та виведення об’єднаної енергосистеми з блекаутів. Такого досвіду не має жодна країна світу. І попри безпрецедентні виклики, постійні тривоги та небезпеку обстрілів, гідроенергетики продовжують щодня працювати. При цьому знаходять час та бажання вдосконалюватись, повертаються до навчання задля подальшого професійного та особистісного зростання.

«Корпоративне навчання залишається одним із пріоритетів в роботі та розвитку персоналу, адже динаміка та зміни в сучасному світі, новітні технології та вимоги ринку, постійно формують чергові виклики для працівників незалежно від роду діяльності. І нашою метою є допомогти та дати можливість кожному працівнику та працівниці Товариства розширювати свої знання, розвивати нові навички та бути гнучкими в бізнес середовищі, що постійно змінюється», - Андрій Борщ, директор департаменту з управління персоналом та соціальними питаннями.

Департамент з управління персоналом та соціальними питаннями організував  проведення серії тренінгів за авторською методикою розвитку мислення «Ментаніум» для працівників і працівниць компанії, метою яких є прокачування когнітивних та афективних функцій.

«Світ став глобальним. А це означає глобальну конкуренцію усіх з усіма. Усі передові компанії вимагають трьох якостей: знання по професії, уміння працювати в команді, уміння вирішувати проблеми. Окрім конкуренції людей з людьми, є ще конкуренція людей з техносферою, що стрімко розвивається, - зазначає авторка курсу Олена Воєвода. - Суспільству потрібні люди інтелектуально сміливі, самостійні, творчі, які мислять оригінально, уміють приймати нестандартні рішення та не бояться цього».

Виконання оригінальних задач, вихід за кордони типового уявлення, робота в команді - ці та інші завдання виконували учасники під час тренінгу. Непересічний курс зацікавив фахівців різних департаментів і отримав низку позитивних оцінок.

«Одним із моментів, який дійсно дуже сподобався під час тренінгу, стало те, що у неформальній обстановці ми підіймали достатньо серйозні теми для обговорення, дискутуючи у ігровій та простій формі. Це, звісно, створювало певний дисонанс. Однак саме така атмосфера і робота у команді допомагала переключитись від напружених буднів і дещо по-іншому поглянути на звичайні речі», - розповідає співробітниця департаменту організаційної діяльності та комунікацій Укргідроенерго Єлена Ковтун.

«Тренінг був цікавим як для мене, так і для колег нашого підрозділу. Запропонована методика, що для нас, як для юристів, дещо незвичайно виглядає, насправді стала корисною. Зокрема під час занять ми напрацювали навичку того, як при прийнятті рішень не обмежуватися стандартами та виходити за рамки стереотипного мислення. І запропонована тренером методологія дала нам розуміння як цим користуватися у повсякденному житті та професійній діяльності», - зазначає співробітник департаменту юридичного забезпечення та майнових відносин Євген Млечко.

Укргідроенерго, дотримуючись вимог безпеки під час воєнного стану, продовжує реалізовувати Програму «Навчання і розвиток працівників», співпрацюючи з навчальними закладами та тренінговими компаніями, які займаються підвищенням кваліфікації та індивідуальним розвитком, для забезпечення та підтримання високого рівня професіоналізму працівників і працівниць Товариства.

"Тому ми продовжуємо серію тренінгів за авторською методикою розвитку мислення «Ментаніум» для працівників Товариства, плануємо нові цікаві навчальні програми та проєкти, які сприятимуть різносторонньому розвитку та підтримці наших колег як на професійному, когнітивному так і психологічному рівнях, адже тільки розширення власних знань та навичок дає можливість  бути ефективним в сучасному  світі",  - Валентина Драчова, начальниця відділу підготовку та адаптації персоналу.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Фотогалерея

Поділитися: