Все буде Україна!

Гідроенергетики вивчають досвід розвитку технологій електрохімічних накопичувачів енергії

Гідроенергетики вивчають досвід розвитку технологій електрохімічних накопичувачів енергії

20-03-2024
На форумі “Зберігай та накопичуй”
Днями фахівці Укргідроенерго та член Наглядової ради Товариства взяли участь у форумі “Зберігай та накопичуй”, присвяченому інвестиційному клімату, технологіям та законодавчому регулюванню в галузі електрохімічних накопичувачів енергії.

В ході форуму Член наглядової ради Укргідроенерго Олег Терлецький провів ряд експрес-зустрічей з керівництвом представництва Huawei в Україні, а також з українськими та китайськими експертами цієї галузі. У ході зустрічей було розглянуті питання технологічних тенденцій та інновацій в сфері накопичувачів, практичний досвід застосування накопичувачів в електричній мережі, а також обговорено перспективи та виклики для якісної інтеграції накопичувачів в енергосистеми країни.

Нагадаємо, що Укргідроенерго спільно із Світовим банком і Фондом чистих технологій  працює над реалізацією проєкту встановлення накопичувачів на ГЕС та постійно вивчає тенденції  та технологічні інновації в цьому напрямку. Розвиток подібних накопичувачів має великий потенціал, зокрема, батарейні накопичувачі можуть  застосовуватись для забезпечення резервного живлення або оптимізації власного споживання електроенергії підприємств, надання допоміжних послуг, для згладжування та прогнозування генерації сонячних та вітрових електростанцій, а ефективне комбінування різних сценаріїв використання систем накопичення енергії може забезпечити кращий термін окупності.

Як зазначають організатори форуму накопичення енергії – це один з найважливіших факторів для успішної трансформації і окремого підприємства, об’єкта нерухомості, місцевої громади, а також всієї енергетичної системи України. Завдяки установкам зберігання енергії  можна забезпечити стабільність, надійність та ефективність виробництва, передачі та споживання енергії з відновлюваних джерел. Системи накопичення енергії – важливий елемент, який потрібно розвивати в контексті зеленого переходу та створення децентралізованих систем.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея
На форумі “Зберігай та накопичуй”

Поділитися: