Все буде Україна!

Укргідроенерго оцінює збитки від російських атак у понад 3 мільярди євро

Укргідроенерго оцінює збитки від російських атак у понад 3 мільярди євро

21-03-2024
Паризький арбітражний тиждень
Збитки Укргідроенерго від терористичного акту російської армії з підривом споруд Каховського гідровузла, що спричинило великі руйнування, перевищують 2,5 млрд євро. І ще близько 500 млн євро нанесено збитків від ракетних обстрілів та атак безпілотників на станції компанії.

Про це під час виступу на панелі «Енергетичні тенденції та суперечки в сучасному геополітичному та енергетичному перехідному контексті» в межах конференції Паризький арбітражний тиждень заявила Юлія Толчініна-Бурунська, директорка департаменту юридичного забезпечення та майнових відносин Укргідроенерго.

Наразі Укргідроенерго працює над розробкою високорівневої стратегії судових позовів та арбітражу з метою відшкодування збитків та притягнення до відповідальності російської сторони за цілеспрямовані атаки на інфраструктуру та активи компанії.

Юлія Толчініна-Бурунська також зазначила, що завдяки наявній у компанії політиці безпеки, жоден працівник не постраждав внаслідок атак. Водночас вона зауважила про відсутність ефективних міжнародних механізмів, які б дозволили притягнути російську федерацію до відповідальності та забезпечити відшкодування збитків.

Довідково:

Паризький арбітражний тиждень – щорічна подія у сфері арбітражу, в якій беруть участь юристи-практики з усього світу.  Подія включає у себе тиждень заходів, спрямованих об'єднати, особисто чи віртуально, світову спільноту арбітражних практиків, стимулювати багаті академічні дебати та популяризувати Париж як домівку міжнародного арбітражу.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея
Паризький арбітражний тиждень

Поділитися: