Все буде Україна!

Гідроенергетики взяли участь у роботі Всесвітнього водневого саміту

Гідроенергетики взяли участь у роботі Всесвітнього водневого саміту

23-05-2024
водень
Представники Укргідроенерго взяли участь у Всесвітньому водневому саміті, який проходив у Роттердамі з 13 по 15 травня. Захід, що зібрав провідних експертів, науковців та бізнес-лідерів у галузі водневої індустрії, став майданчиком для обговорення перспектив і викликів розвитку водневої енергетики, а також налагодження міжнародного співробітництва в цій сфері.

Цьогоріч до заходу долучилося понад 15 000 учасників з 40 країн світу. Упродовж декількох днів вони обговорювали роль водню в глобальному енергопостачанні та необхідності скорочення викидів CO2. Серед широкого спектру тем – розвиток водневої інфраструктури, новітні розробки у сфері водневих технологій, залучення інвестицій та економічні переваги водневої економіки, а також політичні й регуляторні питання.  Також в рамках «H2 Tech Series»  проводилися виступи експертів з водню, які представляють новітні технології та рішення своєї компанії для розвитку водневої екосистеми. 

Виступи та дискусії на Всесвітньому водневому саміті засвідчили зростаючий інтерес до водневої енергетики як одного з ключових елементів глобальної стратегії з декарбонізації та боротьби зі змінами клімату. Представники Укргідроенерго підтвердили готовність компанії до активної участі у цьому процесі та заявили про намір продовжувати роботу над власною концепцією пілотного проєкту з виробництва зеленого водню на базі потужностей гідроелектростанцій компанії.

Нагадаємо, Укргідроенерго підписало Меморандум про взаєморозуміння з глобальним постачальником обладнання й послуг для гідроелектростанцій ANDRYTZ HYDRO щодо розробки та реалізації проєктів з виробництва «зеленого» водню в Україні.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: