Все буде Україна!

"І вогнем, і мечем": в Новодністровську відкрили виставку середньовічної зброї та обладунків

"І вогнем, і мечем": в Новодністровську відкрили виставку середньовічної зброї та обладунків

02-11-2017
Делегація Дністровської ГАЕС, на чолі з головою профспілкового комітету Людмилою Маниляк, відвідала виставку «І вогнем, і мечем» середньовічної зброї та обладунків.

Унікальні експонати були представлені у Новодністровському історичному музеї головою Чернівецького клубу історичної реконструкції «Чорна дружина» Богданом Уренюком.

Проведення виставки у Новодністровську стало можливим завдяки допомозі директора філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василя Суботи, зокрема, в забезпеченні транспорту для перевезення експонатів з Чернівців.

Енергетики на власні очі побачили старовинну зброю та обладунки, яку віднаходять та реконструюють члени "Чорної дружини". Крім того, з цікавістю переглянули фрагменти відео сучасних реконструкцій лицарських боїв. Зокрема з Чемпіонату світу з історичного середньовічного бою «Битва націй», де у травні 2017 року українська збірна отримала перемогу над командою Росії, яка лідирувала у цій номінації протягом останніх 7 років.

Усі мали нагоду потримати в руках зброю та приміряти шоломи, особливо це із величезним захопленням сприйняли діти працівників філії.

Поділитися: