Все буде Україна!

Ігнат Дворський: Навіть не уявляв, що в майбутньому гідроенергетика стане невід’ємною частиною мого життя

Ігнат Дворський: Навіть не уявляв, що в майбутньому гідроенергетика стане невід’ємною частиною мого життя

24-05-2023
Ми продовжуємо розповідати про фахівців гідроенергетичної галузі та особливості їх професій. І сьогодні наша розповідь про інженера з організації експлуатації та ремонту обладнання 1-ї категорії турбінного цеху Київської ГЕС Ігната Дворського. Тож хто такий інженер, де потрібно навчатись цій професії та які основні завдання інженерів в гідроенергетиці?

Ігнат Дворський розповідає, що здобув освіту у Київському енергетичному коледжі, а потім у Дніпродзержинському технічному університеті:

«Навіть не уявляв, що в майбутньому  гідроенергетика стане невід’ємною частиною мого життя. Адже напрямок свого навчання обрав просто разом з друзями. На  початку дуже важко давалося креслення, геометрія та математика. Але моя спортивна позиція в житті - досягати поставлених цілей, зробила свою справу. Як у спорті - відкрилося друге дихання. Взявся за підручники та успішно здобув професію».

Починав свій професійний шлях на станції слюсарем 2-го розряду. Багато читав технічної літератури, проходив навчання та переймав досвід у досвідчених наставників. Завдяки наполегливості успішно здав всі необхідні екзамени та підвищив кваліфікацію.

Вже 25 років інженер працює в гідроенергетиці. Контролює проведення робіт з ремонту обладнання та агрегатів, вміло виконує розрахунки, знає всі особливості установки та експлуатації обладнання.  Ніколи не зупиняється на досягнутих результатах, постійно вдосконалює свої знання. Також Ігнат Дворський багато років активно бере участь у футбольних матчах, де гідно представляє станцію і до сьогодні.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: