Все буде Україна!

Ігор Сирота взяв участь у Конференції з питань сталого розвитку гідроенергетики в Західних Балканах

Ігор Сирота взяв участь у Конференції з питань сталого розвитку гідроенергетики в Західних Балканах

01-12-2016
Ігор Сирота взяв участь у Конференції з питань сталого розвитку гідроенергетики в Західних Балканах

Генеральний директор ПАТ ”Укргідроенерго” Ігор Сирота взяв участь у Конференції з питань сталого розвитку гідроенергетики в Західних Балканах, що проходила 30 листопада у Відні.

Дана Конференція була організована Міжнародною фінансовою корпорацією за підтримки Федерального Міністерства фінансів Австрії, Королівського Міністерства закордонних справ Норвегії та Державного Секретаріату Швейцарії з економічних справ.

Метою Конференції була зустріч представників численного товариства зацікавлених сторін, так, чи інакше пов’язаних з гідроенергетикою з метою перегляду переліку сталих гідроенергетичних проектів в Західних Балканах; визначення, в світлі технічних, екологічних, нормативних та фінансових аспектів, короткого переліку високоякісних проектів, що можуть отримати реальну підтримку для швидкого впровадження; визначення ключових кроків для розробки високоякісних гідроенергетичних проектів, включаючи міжнародні.

Так, окрім іншого, учасники Конференції обговорили та визначили ключові фактори, що забезпечують екологічну та соціально-економічну стабільність розвитку гідроенергетичних проектів. Також разом  із соціальними та екологічними експертами ЄБРР та інших міжнародних організацій оцінили  критерії екологічної сталості, що вимагаються для розвитку гідроенергетичних проектів і, зокрема, найкращих відомих процедур екологічної оцінки, включаючи Протокол оцінки екологічної та соціально-економічної стабільності розвитку гідроенергетичних проектів.

Також однією з важливих тем для обговорення під час Конференції була “Модернізація, реконструкція та збільшення потужностей гідроелктростанцій”. У зв’язку з тим, що більшість з існуючих гідроелектростанцій вже відпрацювали більше 30 років, виникає необхідність у їхній модернізації, реконструкції та збільшенні потужностей, крім того, гідрологічні умови, а також ринки сильно змінилися, завдяки чому збільшилася потреба в гідроакумулюючих станціях. На даний час Швейцарія найбільш активно в Європі займається сталим розвитком гідроенергетики з урахуванням тих гідроакумулюючих проектів, що зараз будуються.

Поділитися: