Все буде Україна!

Ігор Сирота: «Укргідроенерго повністю виконало зобов'язання з ПСО за 2023 рік на суму майже 24 млрд грн»

Ігор Сирота: «Укргідроенерго повністю виконало зобов'язання з ПСО за 2023 рік на суму майже 24 млрд грн»

23-01-2024
станція Укргідроенерго
Компанія провела звірку даних по виконанню зобов’язань ПСО у 2023 року з ДП "Гарантований покупець".

За минулий рік було виставлено рахунків на суму 23 666 ,88 млн грн. А з початку 2024 року Укргідроенерго продовжує активно співпрацювати з "Гарантованим покупцем", вже відпустивши енергії в рамках ПСО на суму понад 2 мільярди гривень.

Забезпечення ПСО для побутових споживачів залишається одним з пріоритетів компанії, що підтверджує її роль як відповідального та надійного постачальника енергії, відіграючи ключову роль у забезпеченні населення електричною енергією по пільговій ціні.

 «Ми повністю виконали зобов'язання з ПСО за 2023. Порівняно з 2022 роком ПСО збільшилось на 3 млрд (ред. 2022 – ПСО 21 млрд). Ми продовжуємо покривати різницю в тарифах для побутових споживачів, попри те, що ПСО для нас несе значне фінансове навантаження», - наголошує генеральний директор компанії Ігор Сирота.

Згідно з вимогами НКРЕКП виробники повинні звітувати про виконання зобовʼязань ПСО. Укргідроенерго виконує цю вимогу, розміщуючи інформацію про розрахунки з Гарантованим покупцем на власному сайті.

 

Довідково:

ПСО - покладення спеціальних обов'язків (походить від англ. public service obligations, скорочено PSO). ПСО запроваджено Законом України «Про ринок електричної енергії». Механізм ПСО передбачає покладення державою спеціальних обов'язків на окремих учасників ринку задля захисту загальносуспільних інтересів (в тому числі захисту населення від стрімкого підвищення цін на електроенергію). ПСО є компенсацією різниці між ринковою ціною і тарифом для населення.

Гарантований Покупець в свою чергу, виступає посередником між виробниками електричної енергії - Укргідроенерго та Енергоатомом - з одного боку, та постачальниками універсальних послуг (ПУП) і, як наслідок, кінцевими споживачами з іншого.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: