Все буде Україна!

В Іспанії збудують першу гібридну установку, яка генеруватиме енергію за допомогою сонця та води

В Іспанії збудують першу гібридну установку, яка генеруватиме енергію за допомогою сонця та води

23-01-2024
Iberdrola
Іспанська компанія Iberdrola отримала дозвіл на будівництво першої в країні гібридної електростанції, що поєднує в собі фотоелектричну та гідроелектричну установки.

Як повідомляє Нydro Review, проєкт під назвою HIDRO Cedillo буде розташований у Седільйо (Естремадура) і матиме потужність 86,4 МВт. 

Гібридні електростанції використовують одну точку підключення до електромережі та мають спільну інфраструктуру, таку як підстанція та лінія транспортування виробленої електроенергії. Все це призводить до меншого впливу на довкілля, ніж у випадку двох незалежних станцій. Наявність двох технологій, здатних чергуватися, значно зменшує залежність від мінливих умов навколишнього середовища та обмежень через можливу нестачу ресурсів, таких як вітер або сонце, що сприяє більш стабільному та ефективному виробництву електроенергії з відновлюваних джерел.

Проєкт HIDRO Cedillo включає низку природоохоронних заходів, спрямованих на поліпшення біорізноманіття.

Нещодавно Iberdrola оголосила, що також побудує першу в Іспанії гібридну вітрову та сонячну електростанцію в Бургосі з метою покращення використання відновлюваних джерел енергії та максимального використання існуючої інфраструктури.

Iberdrola має 21 000 МВт відновлюваних потужностей, встановлених в Іспанії, і упродовж наступних чотирьох років планує реалізувати проєкти загальною потужністю 7 600 МВт, щоб сприяти зменшенню енергетичної залежності від зовнішніх джерел. Естремадура стала одним з регіонів зростання Iberdrola, де встановлено близько 5 200 МВт, з яких 4 100 МВт - відновлювані джерела енергії, включаючи гідроелектростанції.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: PT

Поділитися: