Все буде Україна!

Наша єдність – наша зброя: гідроенергетики долучились до заходів, присвячених Дню Соборності України

Наша єдність – наша зброя: гідроенергетики долучились до заходів, присвячених Дню Соборності України

22-01-2024
День Соборності
22-го січня ми згадуємо дві знакові події – Проголошення незалежності Української Народної Республіки та Акт Злуки УНР та ЗУНР. Події, які увіковічнили прагнення українців бути соборними, єдиними і нероздільними.

Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність нашої держави. Ми, як ніколи, усвідомлюємо ціну цих понять. Ідея єдності була і залишається базовою національною цінністю українців.

“Наша єдність – наша зброя», – під таким гаслом пройшло відзначення цьогорічного Дня Соборності, до якого долучились гідроенергетики з усіх регіонів України.

Фахівці Канівської ГЕС цього дня поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та до могили Тараса Шевченка, вшанувавши хвилиною мовчання пам’ять загиблих в боротьбі за єдність України.

«Сьогодні особлива дата для кожного українця, адже вона символізує споконвічну нашу мрію,  наше прагнення до свободи і незалежності. Нині захисники віддають життя за територіальну цілісність України, демонструючи всьому світу силу єдності українського народу. Віримо, що переможемо підступного ворога, відновимо цілісність нашої держави та збудуємо для майбутнього наших дітей сильну європейську країну», – наголосив заступник директора В’ячеслав Синенко.

Гідроенергетики Кременчуцької ГЕС в цей день вшанували пам'ять першопрохідників, які в ті далекі часи проголосили про Акт Злуки всіх українських земель, поклавши квіти до підніжжя пам'ятника Тараса Шевченка та пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні.

 «Соборність в наш час передбачає не лише пам'ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої праці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу. Коли ми, українці з різних регіонів, разом працюємо, боремось з окупантами, створюємо своє українське, ми єдині в своєму прагненні і в своїх мріях. Адже мета у нас спільна: незалежна, вільна і соборна Україна!», – зауважив співробітник Кременчуцької ГЕС, учасник бойових дій, ветеран АТО Геннадій Волощук.

Співробітники Дністровських ГЕС та ГАЕС долучились до відзначення Дня Соборності України, взявши участь у пам’ятному заході на центральній алеї міста Новодністровськ. Щоб виразити єдність нації та віддати шану землякам, які загинули за незалежність Батьківщини, на Алею прийшли представники міської влади, підприємств та організацій міста. На знак шани та подяки присутні поклали до портретів героїв квіти.

«Єднання заради миру, соборності і свободи усіх наступних поколінь українців – ось що має стати метою і мотивацією кожного з нас», – емоційно підкреслив співробітник Дністровської ГАЕС Василь Дейнеко.

Цілісність України буде відновлено після звільнення усіх територій, окупованих ворогом. Соборність – мета Перемоги. Шануймо усіх захисників та захисниць України, що нині стоять на шляху до вільної, незалежної і соборної України.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: