Все буде Україна!

Майстер дільниці на гідроелектростанції відповідає за ефективну експлуатацію обладнання

Майстер дільниці на гідроелектростанції відповідає за ефективну експлуатацію обладнання

22-01-2024
Каскад
Сьогодні познайомимо вас з майстром першої групи дільниці ремонту та обслуговування механічного обладнання філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Олександром Пархоменком.

Олександр Миколайович вже 32 роки працює на Київській ГАЕС, і до гвинтика знає будову кожного важливого механізму на станції.

Розпочинав електрозварювальником. Але маючи технічну освіту завжди був на «ти» зі складним механічним обладнанням. Тому швидко адаптувався до роботи з гідроенергетичним обладнанням. Фахівець  брав участь у ремонтних роботах різної складності. Згодом, після проходження навчання його підвищили до майстра, де працює і зараз.

Майстер дільниці на гідроелектростанції відповідає за ефективну експлуатацію обладнання. Йому доручається вирішувати технічні проблеми, вести моніторинг обладнання, забезпечувати безпеку та навчати персонал. Ця робота вимагає технічних знань, вміння приймати рішення в екстрених ситуаціях та ефективно взаємодіяти з командою.

«У мене ніколи не виникало труднощів у тому, щоб розібратися в якому стані обладнання та які потрібно виконати роботи по ремонту й обслуговуванню. Мені завжди було цікаво працювати зі складними механізмами, вивчати їхню будову та особливості роботи з ними»,- розповідає Олександр.

З перших днів повномасштабного вторгнення чоловік тримав на контролі стан обладнання, адже розумів, яка колосальна відповідальність на його плечах. Разом з колегами забезпечували надійну та безперебійну роботу станції.

«Перші дні були дуже складними. Ми не знали, яка ситуація може виникнути в наступну хвилину. Все обладнання працювало чітко та стабільно, як годинник. Всі наші працівники були на робочих місцях. Ми ще більше згуртувалися. Чим дуже пишаюся», - згадує чоловік. 

Сьогодні Олександр продовжує вдосконалювати свої знання та навички. Адже технології не стоять на місці. Охоче ділиться набутим досвідом з молодшими колегами.

За сумлінну працю у 2014 році отримав нагрудний знак «Відмінник енергетики України», і з впевненістю може сказати, що займається улюбленою справою.

«В нашій роботі потрібно залишатися максимально спокійним та вміти виважено та вчасно приймати правильні рішення. Особливо це стосується під час виникнення нештатних ситуацій. Сильна витримка та холодний розум, ось що головне  в нашій професії», - вважає Олександр.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: