Все буде Україна!

Імплементація європейських норм: гідроенергетики долучилися до обговорення важливих кроків щодо інтеграції енергоринків України та ЄС

Імплементація європейських норм: гідроенергетики долучилися до обговорення важливих кроків щодо інтеграції енергоринків України та ЄС

30-08-2024
USAID
Представники комерційних підрозділів Укргідроенерго взяли участь у круглому столі «Шлях до інтеграції енергетичних ринків України та ЄС: Імплементація Інтеграційного пакету у сфері електроенергетики», проведеного за ініціативи USAID Проєкт енергетичної безпеки.

У заході взяли участь урядовці, парламентарі, представники регулятора, енергетики та представники громадського сектору.

Під час круглого столу презентовано основні положення розробленого Проєктом Енергетичної безпеки USAID на замовлення Міністерства енергетики України законопроєкту про імплементацію Інтеграційного пакету у сфері електроенергетики. Окрім того, обговорено переваги, які отримає український бізнес та споживачі після імплементації актів ЄС, а також труднощі, які стають на заваді цьому процесу.

 Інтеграційний пакет передбачає впровадження в українське законодавство дев’яти актів ЄС у сфері електроенергетики. Це дозволить інтегрувати Україну в європейський ринок, підтримати розвиток відновлюваних джерел енергії та поступово відмовитися від вугілля до 2030 року, забезпечуючи безпечне та доступне постачання електроенергії.

Варто зазначити, що фахівці комерційних підрозділів Укргідроенерго ще наприкінці 2023 року долучились до опрацювання однієї з перших версій цього проєкту, який був запропонований НКРЕКП спільно з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та до якого Товариство надало свої зауваження й пропозиції.

Проактивна позиція Укргідроенерго, як одного зі стейкхолдерів, дозволяє тримати «руку на пульсі» імплементаційних процесів, зокрема Інтеграційного пакету у сфері електроенергетики.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: