Все буде Україна!

Представники Посольства Нідерландів обговорили з Укргідроенерго можливі напрямки співпраці

Представники Посольства Нідерландів обговорили з Укргідроенерго можливі напрямки співпраці

29-08-2024
Представники Посольства Нідерландів обговорили з Укргідроенерго можливі напрямки співпраці
Нещодавно Укргідроенерго з робочим візитом вперше відвідали перший секретар Посольства Королівства Нідерландів в Україні Кес Кат та аташе з питань клімату та енергетики Посольства Брем Ромін.

Ключовими темами обговорення стали: плани розвитку гідрогенеруючих потужностей та реалізація інноваційних проєктів, робота Укргідроенерго на ринку електроенергії, позовна діяльність компанії до міжнародних судових інстанцій щодо відшкодування втрат внаслідок російської агресії.

«Ми маємо стратегію розвитку, але в той же час перед нами стоять ключові завдання - відновити втрачені потужності та захистити наші об’єкти і співробітників від атак ворога. Зазначу, що відновлення варто розглядати у двох аспектах: відновлення  генеруючих потужностей в цілому, а також відновлення до проєктних рішень», – зауважив  під час зустрічі генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Під час зустрічі учасники зосередили увагу на підтримці стабільності української енергосистеми. Так представники Посольства обговорили з українськими енергетиками питання реалій роботи гідроенергетичної галузі в цілому, та станцій компанії зокрема, питання комерційної діяльності компанії на усіх сегментах ринку електроенергії, а також питання розвитку інноваційного проєкту компанії щодо будівництва energy storages.

Ще однією темою обговорення стала позовна робота Укргідроенерго щодо скоєних злочинів рф проти української енергетики. Зокрема мова йшла про закупівлю послуг, яку було оголошено 15 серпня, щодо  забезпечення юридичного представництва в міжнародному арбітражі з питань відшкодування втрат, спричинених знищенням Каховської ГЕС, яку підірвали російські окупаційні війська в червні минулого року.

В результаті перемовин сторони домовились про пошук спільних напрямів діяльності та потенційних проєктів для майбутньої взаємовигідної співпраці.

Нагадаємо, що у рамках українсько-нідерландської співпраці у червні 2024 року експерти Укргідроенерго провели першу технічну місію у межах співробітництва з Нідерландською водною платформою для покращення управління водними ресурсами.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: