Все буде Україна!

Канівська ГЕС: в рамках проєкту з реконструкції відбулося переміщення гігантського трансформатора

Канівська ГЕС: в рамках проєкту з реконструкції відбулося переміщення гігантського трансформатора

30-11-2021
На Канівській ГЕС відбулася значна подія - перенесення та встановлення на робоче місце блочного силового трансформатора Т-5 для подальшого проведення монтажних та пусконалагоджувальних робіт.

Підрядники разом зі співробітниками станції перенесли трансформатор до робочого місця за допомогою козлового крану.

Вага такого трансформатора з навісним обладнанням складає 115 т, що майже співмірно з вагою пасажирського літака «Боїнг 767-400R»,  а його потужність дорівнює - 90 000 кВ*А. Надалі будуть проведені всі необхідні монтажні та пусконалагоджувальні роботи, адже силовий трансформатор - це пристрій, який здійснює перетворення напруги з 6,3 кВ до 110 кВ.

«Ця подія дуже важлива для станції, оскільки силовий блочний трансформатор є важливою  складовою частиною блоку в цілому. Тим самим встановлення його на робоче місце наближає  пуск гідроагрегатів № 17, 18, 19, 20 в мережу», - зазначив заступник директора з реконструкції Канівської ГЕС  Олександр Жорновий.

Нагадаємо, що всі роботи з реконструкції обладнання на Канівській ГЕС виконуються в рамках проєкту «Реабілітація гідроелектростанцій», який співфінансується Європейським банком реконструкції  та розвитку  і Європейським Інвестиційним Банком.

Пресслужба Канівської ГЕС

Читайте також: 

Канівська ГЕС – захоплюючий об’єкт для мандрівників 

Олександр Жорновий: «Реконструкція Канівської ГЕС дозволить збільшити її потужність до 524 МВт» 

Начальник служби охорони праці Канівської ГЕС Сергій Півень: «Станція стала для мене не лише місцем роботи, а й другою домівкою»

Фотогалерея

Поділитися: