Все буде Україна!

Канівська ГЕС – захоплюючий об’єкт для мандрівників

Канівська ГЕС – захоплюючий об’єкт для мандрівників

13-09-2021
11-12 вересня Канівську ГЕС відвідали київські соціологи, які протестували пілотні рейси Дніпром на теплоходах «Ракета» за маршрутом Київ – Канів – Київ та долучилися до фокус-групи щодо оцінки туристичного потенціалу Черкащини.

Відвідувачі побували на оглядових майданчиках станції, відвідали головний щит управління, машзалу, а також на власні очі побачили як відбувається реконструкція гідроагрегатів.

Під час екскурсії соціологи дізналися про роль і перспективи розвитку гідроенергетики в Україні, принцип роботи Канівської ГЕС, історію її будівництва, а також ознайомилися з характеристиками основного обладнання, процесом виробництва, розподілу, трансформації та передачі електричної енергії.

«Канівська ГЕС знаходиться на заплаві правого берега річки Дніпро і є другим ступенем Дніпровського каскаду гідроелектростанцій. До складу Канівського гідровузла входить будівля ГЕС, суміщена з водозливною греблею, правобережна та лівобережна земляні греблі, а також роздільна дамба з відкритим розподільчим устаткуванням. Перший гідроагрегат Канівської ГЕС було введено в експлуатацію у 1972 році, а у 1975 році перший струм у мережу видав останній, 24-й, гідроагрегат. На сьогодні встановлена потужність станції становить  493 МВт, а після реконструкції сягне 524 МВт», - зауважив директор філії «Канівська ГЕС» Василь Гринь, знайомлячи гостей з роботою підприємства.

Оцінюючи масштабність ГЕС та її перспективи для індустріального туризму, гості жваво ділилися враженнями.

«Екскурсія вийшла цікавою. Цікавою - це мало сказати. Перебуваючи у подібних місцях тебе захоплює та міць й масивність агрегатів, яку створила людина. Коли ти бачиш як металеві заслони стримують товщу води висотою у 20 метрів, перехоплює подих. Впевнений,  це місце необхідно відвідати кожному», - поділився Анатолій Дзюбенко.

«Емоцій, позитиву, вражень, знань!!! Канівська ГЕС особливо заслуговує на увагу», - зазначила після екскурсії Ніна Дегтяр.

Нагадаємо, відвідати Канівську ГЕС, або будь-яку іншу станцію у містах, де розташовані філії компанії Укргідроенерго, можна попередньо домовившись з керівництвом про дату, час та програму відвідин. Всі екскурсії для організованих груп ‒ безкоштовні!

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

На Канівську ГЕС з ознайомчим візитом завітали співробітники «Черкасигаз» 

Що потрібно знати про вакцинацію? Гідроенергетикам Канівської ГЕС розповіли про важливість щеплення проти Covid-19 

Олександр Жорновий: «Реконструкція Канівської ГЕС дозволить збільшити її потужність до 524 МВт»

 

 

Фотогалерея

Поділитися: