Все буде Україна!

На Канівську ГЕС з ознайомчим візитом завітали співробітники «Черкасигаз»

На Канівську ГЕС з ознайомчим візитом завітали співробітники «Черкасигаз»

26-07-2021
24 липня на Канівську ГЕС з метою обміну досвідом в рамках ознайомчого візиту завітали фахівці Акціонерного Товариства «Оператор газорозподільної системи «Черкасигаз».

Слухаючи про невідомі й цікаві факти будівництва ГЕС, гості оглядали експонати, макети та інформаційні стенди про станцію. Дізнались, що особливістю Канівської ГЕС є горизонтальні капсульні гідроагрегати, а також суміщення будівлі ГЕС з водоскидними спорудами, що дозволило відмовитись від будівництва водозливної греблі.

З цікавістю гості слухали про те, що поява Канівського водосховища у свій час дозволила покращити водопостачання прилеглих промислових підприємств і населених пунктів. Крім вироблення електроенергії, Канівська ГЕС покриває пікові навантаження, забезпечує підтримку рівня води у Дніпрі, в тому числі під час повені, весняних льодоходів чи засух.

Побували фахівці і в основних виробничих приміщеннях станції, ЗРУ, машинній залі та на центральному пульті управління, ознайомившись з особливостями організації роботи та обладнання. Неабияк зацікавило відвідувачів реконструкція станції, впровадження новітніх технологій та встановлення сучасного обладнання.

Цікаві розповіді про історію будівництва та сьогодення Канівської ГЕС не залишили байдужими жодного з екскурсантів, тому протягом усієї екскурсії вони ставили чимало запитань, ділилися враженнями від побаченого, а також фотографувалися на згадку.

«Сам вигляд Канівської ГЕС викликав у нас неабияке захоплення, а панорамний вид на Дніпро просто заворожує! Ми побачили, що сьогодні Канівська ГЕС – це не лише гарна споруда, але й одне з найпрестижніших підприємств Канева», – поділився враженнями Володимир Бондар начальник відділу забезпечення технічного доступу до газорозподільних систем АТ «Оператор газорозподільної системи «Черкасигаз».

Пресслужба Канівської ГЕС

Читайте також:

Олександр Жорновий: щорічно Канівська ГЕС сплачує близько 38 млн грн податків

Начальник служби охорони праці Канівської ГЕС Сергій Півень: «Станція стала для мене не лише місцем роботи, а й другою домівкою»

Канівська ГЕС в кадрах кінохроніки

Фотогалерея

Поділитися: