Все буде Україна!

Кар'єра в енергетиці - це круто: Укргідроенерго долучилось до профорієнтаційного курсу для молоді

Кар'єра в енергетиці - це круто: Укргідроенерго долучилось до профорієнтаційного курсу для молоді

22-07-2021
21 липня відбулася презентація онлайн курсу «Кар'єра в енергетиці - це круто!», метою якого є змінити уявлення молоді про енергетику та заохотити до вступу на енергетичні спеціальності. Курс, створений Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» і USAID Проєктом енергетичної безпеки, складається з 10 відео, які містять різнобічну інформацію про галузь - від інновацій в енергетиці до її значення для безпеки країни.

На презентацію курсу були запрошені різні стейкхолдери - державні органи влади, представники закладів освіти та молодь, компанії, в тому числі і представники Укргідроенерго.

«Поінформованість значно впливає на вибір майбутньої професії. Ми подбали про те, щоб інформація про сферу енергетики була якомога повною та всебічною. Курс містить низку практичних порад стосовно проходження практики, стажування, першої співбесіди та багато іншого», - говорить Юлія Галустян, експертка з гендерних питань USAID Проєкту енергетичної безпеки.

У ході вивчення курсу молодь у 10 серіях ознайомиться з структурою сфери енергетики, існуючими міфами й інноваціями, професіями в енергетиці, профільними ВНЗ для вступу, стажуванням та роботою в енергетичних компаніях, кар'єрою в енергетиці для жінок, енергетичною безпекою та цілями сталого розвитку. Окрему увагу курсу приділено вибору кар'єри в енергетиці дівчатами.

«Хоч ми живемо у 21 столітті, нас оточують стереотипи, зокрема це стосується енергетики. Курс надважливий для молоді та широкого загалу, адже руйнує міфи та розповідає про можливості в енергетиці для дівчат та жінок. Будь-який успіх починається з мрії. Курс «Кар'єра в енергетиці - це круто!» може стати початком мрії та успіху для дівчат та хлопців», - зазначив Ярослав Демченков, заступник Міністра енергетики України.

Під час презентації заступник директора департаменту з управління персоналом та соціальних питань Укргідроенерго Сергій Кучер також відзначив  зазначив, що даний курс є важливим напрямком роботи з професійної орієнтації молоді в енергетичній галузі:

«Хочу відзначити, що кінцевим споживачем курсу будемо ми, підприємства енергетичної галузі, оскільки ті хлопці і дівчата, котрі ознайомляться з курсом і закінчать вищі навчальні заклади, через 5 років працюватимуть саме з нами. Енергетика дійсно змінюється так швидко, що зараз важко навіть прогнозувати які професії будуть затребувані за кілька років. Проте ми чекаємо на молодих фахівців, які прийдуть у галузь з новими знаннями».

Варто зазначити, що участь Укргідроенерго у таких проєктах є одним із напрямів роботи компанії у частині реалізації Стратегії корпоративної соціальної відповідальності. Сьогодні Товариство залучає молодь до роботи у сфері гідроенергетики з метою формування кадрового резерву, який є запорукою майбутнього ефективного розвитку  підприємства. Важливим напрямком роботи компанії є і сприяння просування політики гендерної рівності у гідроенергетичній галузі та врахування потреб й інтересів жінок під час формування стратегії розвитку компанії.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Cтарт кар’єри в енергетиці. Гідроенергетики обговорили професійні можливості жінок в галузі

Як самореалізуватися в енергетиці? Фахівці Укргідроенерго долучилися до обговорення кар’єрних перспектив в галузі

Укргідроенерго взяла участь у презентації освітнього буклету «Твоє майбутнє в електроенергетиці» 

 

 

Фотогалерея

Поділитися: