Все буде Україна!

Керівництво Укргідроенерго зустрілось з головою International Hydropower Association на COP28 UAE

Керівництво Укргідроенерго зустрілось з головою International Hydropower Association на COP28 UAE

08-12-2023
зустріч з головним виконавчим директором Міжнародної гідроенергетичної асоціації (IHA)
Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота, голова Наглядової ради Укргідроенерго Валентин Гвоздій та член ради Віталій Кушніров провели зустріч з головним виконавчим директором Міжнародної гідроенергетичної асоціації (IHA) Едді Річем. Зустріч відбулася під час 28-ї Конференції Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату — COP28 UAE.

Зокрема, сторони обговорили питання пов'язані з відновленням та створенням платформи на основі асоціації для оперативного обміну інформацією про потреби компанії у відновленні та реконструкції енергетичної інфраструктури.

Окрім того, представники Наглядової ради ознайомили пана Річа з перспективними проєктами компанії. А саме будівництвом Дністровської ГАЕС, проєктом будівництва Канівської ГАЕС та пілотним проєктом з виробництва «зеленого водню». Під час зустрічі було детально розглянуто параметри та потенціал гідроакамулючих станцій, враховуючи їх внесок у сталість та надійність постачання електроенергії.

Ігор Сирота відзначив важливість міжнародного співробітництва для відновлення енергетичної інфраструктури України:

«Укргідроенерго поглиблює співпрацю з міжнародними партнерами задля відновлення та модернізації енергетичної інфраструктури. Ми дякуємо асоціації за підтримку в цей важкий для країни час. Наша співпраця сприятиме забезпеченню енергетичної стійкості України».

«Бути членом міжнародної спільноти гідрогенерації для нас означає мати доступ до світових стандартів ведення бізнесу та технологій, це можливість навчатись та ділитись передовим досвідом», - сказав Валентин Гвоздій.

Пан Річ відзначив великий внесок Укргідроенерго у роботу енергосистеми та збереження України під час атак з боку росії та військових дій.

 

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: