Все буде Україна!

Кібербезпека в енергетичному секторі: які виклики стоять перед об’єктами критичної інфраструктури?

Кібербезпека в енергетичному секторі: які виклики стоять перед об’єктами критичної інфраструктури?

06-05-2021
Фахівці Укргідроенерго долучилися до обговорення поточного стану кібербезпеки в енергетичному секторі в рамках засідання Національного кластера з кібербезпеки.

Під час онлайн-конференції, участь у якій взяли понад 60 фахівців із 40 організацій, йшлося про виклики, з якими стикається система кібербпезпеки в Україні,  а також обговорено необхідні кроки задля її посилення.
Наголошувалося, що гібридна війна Російської Федерації проти України, елементом якої є також акції кібервпливу, залишається на сьогодні найбільшою загрозою національній безпеці держави. В цьому контексті важливим елементом функціонування національної системи кібербезпеки є забезпечення кібербезпеки об’єктів критичної інфраструктури, зокрема, енергетичного сектору. Наразі в державі розроблена Концепція кібербезпеки в енергетичній галузі, яка нині перебуває в процесі погодження та невдовзі буде подана на затвердження до Кабінету Міністрів України.


Під час заходу, зокрема, презентовано сучасний стан кібербезпеки в найбільшій гідроегенеруючій компанії  країни. Директор департаменту інформаційних технологій Укргідроенерго Богдан Карбань підкреслив, що в компанії постійно аналізують поточну ситуацію та впроваджують новітні технології забезпечення безпеки.


«Ми приділяємо значну увагу посиленню спроможностей реагувати на кіберзагрози. Втім наразі існує чимало проблем, серед яких – ухвалення відповідного законодавства та регулювання технічних аспектів кібербезпеки. Якщо говорити про прецеденти, то серйозних загроз у нас не було. Сьогодні наша робота також спрямована на  технічне оснащення та підвищення рівня знань персоналу», - зазначив директор департаменту інформаційних технологій Укргідроенерго Богдан Карбань.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у форумі з кібербезпеки

Гідроенергетики взяли участь у дискусійній панелі "Інформаційні технології та кібербезпека в галузі ПЕК"

 Фахівці Укргідроенерго обговорили актуальні питання подолання кіберзагроз


 

Поділитися: