Все буде Україна!

Київську ГЕС відвідали майбутні енергетики

Київську ГЕС відвідали майбутні енергетики

26-10-2021
На Київську ГЕС з ознайомчим візитом завітали студенти енергетичного факультету Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Майбутні енергетики  побували на оглядових майданчиках станції, відвідали головний щит управління, машзалу, а також на власні очі побачили як енергія води трансформується в електроенергію.

Ознайомчу екскурсію студентам провів начальник оперативної служби філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Сергій Бургеєв. Він розповів про роль і перспективи розвитку гідроенергетики в Україні, принцип роботи Київської ГЕС, історію її будівництва, а також ознайомив студентів з характеристиками основного обладнання, процесом виробництва, розподілу, трансформації та передачі електричної енергії.

«Київська ГЕС – перша сходинка Дніпровського каскаду гідроелектростанцій, де вперше на радянському просторі використано низьконапірні горизонтальні капсульні гідроагрегати. Київський гідровузол багато в чому унікальний і його унікальність, передусім, полягає в тому, що тут вперше в практиці вітчизняного гідробудівництва будівля ГЕС була об'єднана з бетонною водозливною греблею з 20 водозливами», - зазначив під час екскурсії Сергій Бугреєв.

Керівник групи, голова ГО «Об’єднання ветеранів праці НЕК «Укренерго» Олександр Бондаренко  зазначив, що подібні екскурсії дуже важливі для популяризації професії гідроенергетика та знайомства підростаючого покоління з особливостями роботи гідрогенеруючих підприємств.

«Такі заходи дуже важливі, адже одна справа - теорія у підручниках, а інша - бачити процес генерації електроенергії на власні очі», - зазначив він.

Варто відзначити, що в рамках впровадження стратегії корпоративної соціальної відповідальності Укргідроенерго систематично проводить навчально-пізнавальні екскурсії, спрямовані на всебічне інформування та заохочення обдарованої молоді до вивчення технічних наук і обрання професій у галузі гідроенергетики.

Нагадуємо, що будь-яку зі станцій у місцях, де розташовані філії компанії, можна відвідати попередньо домовившись з керівництвом станцій про дату, час та програму відвідин. Всі екскурсії для організованих груп – безкоштовні.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС 

Читайте також: 

Історії мешканців столиці, які працюють на Київській ГЕСІсторії мешканців столиці, які працюють на Київській ГЕС

Як Київська ГЕС врятувала Київ від затоплень

Надійність та безпека: на Київській ГЕС проводять капремонт п’ятого гідроагрегату

Фотогалерея

Поділитися: