Все буде Україна!

Надійність та безпека: на Київській ГЕС проводять капремонт п’ятого гідроагрегату

Надійність та безпека: на Київській ГЕС проводять капремонт п’ятого гідроагрегату

06-09-2021
На Київській гідроелектростанції завершується капітальний ремонт п’ятого гідроагрегату. Згідно з рекомендаціями заводу-виробника подібні масштабні попереджувальні ремонти мають виконуватися раз на шість років для підвищення надійності роботи обладнання та забезпечення його подальшої безпечної експлуатації.

Розпочалися роботи наприкінці липня з осушення проточної частини гідроагрегату - обов’язкової процедури, яка забезпечила доступ до турбіни, бетонних конструкцій та зливних клапанів.

На разі фахівцями підрядних організацій та працівниками станції здійснюється перевірка системи автоматизації гідроагрегату та проводяться пуско-налагоджувальні роботи.

“На сьогодні нами проведено демонтаж-монтаж верхньої частини камери робочого колеса та ультразвукове дослідження болтів кріплення робочого колеса і спарювання, болтів з’єднання робочого колеса з валом турбіни та лопаті”, - розповідає про хід ремонтних робіт інженер з організації, експлуатації та ремонту турбінного цеху Каскаду Київських  ГЕС і ГАЕС Ігнат Дворський.

Під час ремонтних робіт фахівцями замінено гумове ущільнення для запобігання потрапляння води в капсулу, запірну арматуру системи охолодження гідроагрегата та зношені гальмівні колодки. Також проведено комплекс інших робіт, спрямованих на підвищення надійності обладнання та його тривалої безаварійної роботи.  

Пуск гідроагрегату після капремонту заплановано на 13 вересня.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Читайте також: 

Підготовка, прогнозування та недопущення - три складові системи цивільного захисту на Каскаді Київських ГЕС і ГАЕС 

Як Київська ГЕС врятувала Київ від затоплень

На Київській ГЕС завершився капітальний ремонт 7-го гідроагрегату

 

Поділитися: