Все буде Україна!

На Київській ГЕС завершився капітальний ремонт 7-го гідроагрегату

На Київській ГЕС завершився капітальний ремонт 7-го гідроагрегату

20-07-2021
Під час планового ремонту було виконано комплекс робіт, які спрямовані на модернізацію та продовження ресурсу гідроагрегату.

В ході робіт було виконано заміну маслоприймача на гідромеханічний перетворювач. Також, фахівці замінили пелюстки торцевого ущільнення турбіни та засувки технічного водопостачання. Було здійснено ультразвукову діагностику кріпильних вузлів та деталей турбіни, високовольтні випробування обмоток статора та ротора та технічний огляд гідрогенератора з поворотом ротора. Інженери виконали клинування пазів обмотки статора, проточування та шліфування контактних кілець ротора, а також капітальний ремонт щітково-контактного апарату та електродвигуна компресора охолодження генератора, замінили світильники з лампами розжарювання на сучасні LED світильники.

«Капітальний ремонт обладнання забезпечує безпечну та надійну експлуатацію наших об’єктів, підвищує екологічність устаткування. Ми виконали всі заплановані заходи, які стосувалися технічного обслуговування», - зазначив головний інженер Київської ГЕС Олег Урманов.

Наразі  гідроагрегат №7 Київської ГЕС проходить тестові напрацювання під навантаженням, після чого буде введений в промислову експлуатацію. 

Нагадуємо, наразі на філії «Каскад Київської ГЕС і ГАЕС» проводиться реконструкція гідроагрегату №4 Київської ГАЕС, а також здійснюються роботи по заміні трансформатору блоку №2 ГАЕС на більш потужний.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Каскад Київських ГЕС і ГАЕС – форпост водного господарства Київської області

Більше півстоліття надійної роботи Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Київська ГЕС і ГАЕС під час реконструкції втілюють європейські стандарти

Поділитися: