Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Олег Урманов

Видатні імена української гідроенергетики: Олег Урманов

03-05-2020
Ми продовжуємо серію публікацій про видатних енергетиків, котрі своєю щоденною наполегливою працею приносять комфорт й затишок у кожен дім та створюють історію української гідроенергетики. В Укргідроенерго працює багато людей, які пов’язали своє життя з гідроенергетикою, продовживши трудові родинні традиції.

 І сьогодні наша розповідь - про головного інженера філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Олега Урманова, який все своє життя присвятив служінню галузі.

Олег Урманов народився 3 травня 1957 року в с. Таваксай Верхноьчирчиського р-ну Ташкентської обл. Згодом сім’я Урманових переїхала до Вишгорода, де на Київській ГЕС батько Олега Батуйовича Бату Абдулович почав працювати начальником зміни станції. Потім працював інженером з техніки безпеки, а згодом заступником начальника турбінного цеху. Його мати, Марія Степанівна, теж працювала на Київській ГЕС — начальником виробничо-технічного відділу.  

В 1974 році Олег Урманов закінчив середню школу та вступив до Київського політехнічного інституті на спеціальність «Електричні станції». Продовжуючи справу батьків, після закінчення інституту в 1980 році по розподілу молодих спеціалістів був направлений на роботу на Каскад Середньодніпровських  ГЕС. Спочатку працював електромонтером головного щита керування електростанцією електроцеху  Каскаду Середньодніпровських  ГЕС.

В 1984 році був переведений на посаду начальника зміни Київської ГЕС оперативної служби Каскаду Середньодніпровських  ГЕС. А в 1994 почав працювати начальником оперативної служби Каскаду Середньодніпровських  ГЕС.

З 2002 року Олег Батуйович обіймає посаду головного інженера Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС. А з 2010 по 2013 роки був директором філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС».

Олег Батуйович справжній професіонал в енергетиці. Всі колеги знають, як грамотного і досвідченого керівника. Під час роботи він завжди проявляє зібраність і зваженість в рішеннях, розумну вимогливість до підлеглих та творче ставлення до роботи в складних умовах експлуатації та реконструкції обладнання ГЕС та ГАЕС. Свій поважний досвід роботи, знання й уміння Олег Батуйович охоче передає молодим фахівцям.

За сумлінну працю та зразкове ставлення до виконання виробничих завдань Олег Батуйович нагороджений грамотою та нагрудним знаком «Відмінний енергетик України» Міністерства палива та енергетики України, а також нагрудним знаком «Почесний працівник «Укргідроенерго».

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: