Все буде Україна!

Колектив Філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» вшанував пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Колектив Філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» вшанував пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

27-04-2017
У річницю аварії на Чорнобильській АЕС представники колективу Філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» взяли участь у пам’ятних заходах

26 квітня біля пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції у місті Вишгород відбулося покладання квітів, участь у якому взяли працівники Київських ГЕС і ГАЕС.

31 рік тому, в ніч на 26 квітня 1986 року, сталася  найбільша за всю історію ядерної енергетики катастрофа – трагедія на Чорнобильській атомній електростанції. Того дня о 1:23 на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався вибух, який повністю зруйнував реактор. Внаслідок цього у довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60% радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 200 000 чоловік були евакуйовані із зон забруднення.

Щороку в Україні згадують найбільшу техногенну та екологічну катастрофу сучасності, яка змінила екологічне середовище та світогляд усього світу.

Вічна пам'ять усім, хто віддав своє життя, захищаючи світ від Чорнобильської катастрофи!

 

Поділитися: