Все буде Україна!

Кошти від ПрАТ «Укргідроенерго» розподіляють регіонам відповідно до Бюджетного кодексу України

Кошти від ПрАТ «Укргідроенерго» розподіляють регіонам відповідно до Бюджетного кодексу України

21-11-2017
Останнім часом в буковинських ЗМІ з’явилась інформація про те, що, начебто, кошти, що надходять від ПрАТ «Укргідроенерго» на розвиток інфраструктури та реалізацію соціальних проектів в регіоні, розподіляються нерівномірно.

Відповідно до Податкового кодексу України сплату податків ПрАТ "Укргідроенерго" здійснює до Державної казначейської служби України. У свою чергу, Державна казначейська служба проводить розподіл сплачених податків до місцевих бюджетів.  Кошти перераховуються на рахунки обласних державних адміністрацій, зокрема, у випадку з Дністровськими ГЕС та ГАЕС, до Чернівецької обласної державної адміністрації, котра зобов’язується рівномірно розподіляти їх на місцях.

На сьогоднішній день за рахунок коштів ПрАТ «Укргідроенерго» реалізуються важливі регіональні проекти, серед яких:  будівництво та комплектація лікарні у м. Сокиряни, будівництво районного будинку культури, ремонт будівлі ДНЗ «Пролісок» в с. Білоусівка, будівництво та реконструкція житлового фонду та бюджетних установ м. Новодністровськ, будівництво та реконструкція споруд і мереж водопостачання та водовідведення м. Новодністровськ, будівництво нової автономної газової котельні в ОКЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа у м. Новодністровськ»Крім того,компанія забезпечує робочими місцями  692 мешканця регіону.

Відтак питання справедливого та рівномірного розподілу коштів відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування і здійснюється у встановленому законом порядку.

Довідка:

ПрАТ «Укргідроенерго» — найбільша гідрогенеруюча компанія, що забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, мобільний аварійний резерв в об’єднаній енергосистемі України. Станом на 1 січня 2017 року ПрАТ «Укргідроенерго» посіло 5-те місце у рейтингу ТОП-50 найбільших платників у галузі електроенергетики. За 9 місяців поточного року компанією сплачено податків і зборів до Державного та місцевих бюджетів на суму в 1 639 млн. грн.

Поділитися: