Все буде Україна!

В Укргідроенерго відбулися відкриті слухання щодо схвалення інвестиційної програми Товариства на 2018 рік

В Укргідроенерго відбулися відкриті слухання щодо схвалення інвестиційної програми Товариства на 2018 рік

23-08-2017
22 серпня в ПрАТ «Укргідроенеро» відбулися відкриті слухання щодо встановлення тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС та ГАЕС та схвалення інвестиційної програми Товариства на 2018 рік.

На початку заходу із вступним словом до громадскості звернувся в. о. генерального директора ПрАТ «Укргідроенерго» Вадим Рассовський, привітавши присутніх і відзначивши:

«На виконання вимог Постанови НКРЕКП від 30.06.2017 № 866 «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на відкриті слухання виносяться питання встановлення тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС та ГАЕС та схвалення інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2018 рік».

Перше і друге питання щодо встановлення тарифу на відпуск електричної енергії ГЕС та ГАЕС висвітлив в. о. заступника генерального директора з економіки та фінансів Микола Левицький:

«Загальний обсяг витрат ГЕС Товариства на 2018 рік запланований в сумі 1 335 165 тис. грн та розрахований на рівні, що забезпечить безаварійну роботу гідроагрегатів, дозволить покрити найнеобхідніші потреби гідроелектростанцій ПрАТ «Укргідроенерго», здійснити оновлення основних фондів, реалізацію інвестиційних проектів, затверджених рішеннями Уряду України, погашення кредитів та відсотків за ними. Середній тариф по ГЕС становитиме 41,22 коп./кВт∙год (без ПДВ). Середній тариф по ГАЕС становитиме 469,43 коп./кВт∙год (без ПДВ)».

Питання щодо схвалення інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2018 рік окреслив в. о. директора департаменту інвестиційної експертизи та підтримки Олександр Шаповалов, акцентуючи увагу на тому, що за своєю структурою інвестиційна програма на 2018 рік складається з нового будівництва (спорудження нових енергетичних об’єктів) та технічного розвитку, реконструкції, модернізації основного гідросилового та допоміжного обладнання, гідротехнічних будівель і споруд, електротехнічного обладнання (удосконалення діючих ГЕС та ГАЕС).

Також під час відкритих слухань прозвучала низка запитань від представника ДП «НЕК «Укренерго» Сергія Брехта, який цікавився обмеженнями роботи (прийом-видача потужності) Дністровської ГАЕС та роботою системи автоматичного регулювання частоти та  потужності (САРЧП) на Дніпровській ГЕС-1 та Кременчуцькій ГЕС.

Після детального ознайомлення з інформацією доповідачів учасники відкритих слухань підтримали наміри ПрАТ «Укргідроенерго» щодо встановлення тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС та ГАЕС й схвалення інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2018 рік.

Протокол проведення відкритих слухань на тему «Встановлення тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС та ГАЕС та схвалення інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2018 рік»

 

Поділитися: