Все буде Україна!

ПрАТ «Укргідроенерго» уклало контракти з ПАТ «Турбоатом» та ДП «Електроважмаш» на 2 млрд грн

ПрАТ «Укргідроенерго» уклало контракти з ПАТ «Турбоатом» та ДП «Електроважмаш» на 2 млрд грн

22-11-2017
22 листопада 2017 року ПрАТ «Укргідроенерго» уклало контракти з ПАТ «Турбоатом» і Державним підприємством «Завод «Електроважмаш» на реконструкцію гідроагрегатів.

ПАТ «Турбоатом» та ДП «Електроважмаш» реконструюють по два гідроагрегати (поворотно-лопатеві турбіни та генератори) на Середньодніпровській та Дніпровській ГЕС-2.

Сума контрактів на реконструкцію двох гідроагрегатів на Середньодніпровській ГЕС та реконструкцію двох гідроагрегатів на ДніпроГЕС-2  склала понад 2 млрд грн. з ПДВ.

Реалізація контрактів запланована до вересня 2021 року.

Це дозволить підвищити потужність гідроелектростанцій Укргідроенерго, збільшити обсяг виробництва електричної енергії, подовжити термін експлуатації обладнання ГЕС компанії, зміцнить надійність роботи енергосистеми країни в цілому.

«Вітчизняні виробники зарекомендували себе як надійні партнери. Забезпечуючи реальну енергетичну незалежність, ми, водночас, завантажуємо українських виробників, створюємо тисячі робочих місць на високотехнологічних виробництвах у нас в країні», – зазначив Ігор Сирота, генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго».

В свою чергу генеральний директор ПАТ «Турбоатом» Віктор Суботін та в.о. директора ДП «Завод «Електроважмаш» Дмитро Костюк зауважили, що працюватимуть якісно, на результат, і докладуть максимум зусиль задля того, щоб процес реконструкції гідроагрегатів пройшов ефективно та згідно з графіком реалізації укладених контрактів.

Довідка:

ПрАТ «Укргідроенерго» – найбільша гідрогенеруюча компанія України, до складу якої входять дев’ять станцій на річках Дніпро та Дністер: Київська, Канівська, Кременчуцька, Середньодніпровська, Дністровська, Дніпровська та Каховська ГЕС, Київська та Дністровська ГАЕС. Будуються Канівська ГАЕС та Каховська ГЕС-2. У 2017 році загальна кількість гідроагрегатів на станціях товариства склала 103, а їх сумарна встановлена потужність досягла 5744,8 мВт (що становить  8,6% всієї генеруючої потужності ОЕС України). Компанія забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, мобільний аварійний резерв в об’єднаній енергосистемі України.

Поділитися: