Все буде Україна!

Кременчуцька ГЕС закликає містян до підтримки екоініціатив

Кременчуцька ГЕС закликає містян до підтримки екоініціатив

29-07-2020
Відповідальне ставлення до природи та ведення бізнесу в стилі еко-friendly - невід’ємні кроки у реалізації екологічних ініціатив Кременчуцької ГЕС.

Укргідроенерго, до складу якого входить і Кременчуцька гідроелектростанція, у своїй екологічній політиці виходить з того, що кожен об’єкт гідроенергетики є частиною дуже складного комплексу гармонійної взаємодії між людиною і природою. Компанія підтримує необхідність збереження та відтворення природних екосистем і спрямовує свої зусилля на екологізацію сучасного виробництва електроенергії.

Одним із механізмів реалізації екологічної стратегії підприємства є співпраця з природоохоронними організаціями, підтримка екологічних ініціатив сучасних екорухів та залучення співробітників до участі у соціально значущих заходах.

Так, колектив Кременчуцької ГЕС бере активну участь у благоустрої набережної у місті Світловодськ.

«Ми піклуємось про стан набережної. Співробітники гідроелектростанції періодично проводять на цій території толоки. Також між  нашою станцією та Світловодським комбінатом комунальних послуг укладено угоду на вивезення та знешкодження побутових відходів. Ми не можемо бути байдужими до цієї проблеми, адже набережна є популярним місцем відпочинку серед мешканців та туристів завдяки дніпровським краєвидам та зеленим насадженням», – коментує директор Кременчуцької ГЕС Сергій Яременко.

Але попри усі зусилля на набережній періодично постає проблема засміченості. Тому керівництво ГЕС звернулося до міської влади та Світловодської райдержадміністрації щодо організації прибирання цієї територій міста. В результаті досягнуто домовленостей з представниками влади Світловодська та Світловодського району щодо щотижневого прибирання набережної зони.

Довідка:

Кременчуцька ГЕС розташована у Світловодську – живописному місті на березі Дніпра. Станція є другою за потужністю в Дніпровському каскаді. На ГЕС встановлено 12 вертикальних гідроагрегатів з турбінами поворотно-лопатевого типу. Наразі триває ІІ етап реконструкції масштабного проєкту реабілітації гідроелектростанцій, метою якого є модернізація обладнання, продовження терміну його експлуатації та підвищення екологічної безпеки ГЕС.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Кременчуцька ГЕС – висока маневреність та стабільність робочої потужності

Кременчуцька ГЕС: капітальний ремонт обладнання задля нових перспектив

 

Поділитися: