Все буде Україна!

Михайло Полтавець: «Ми повинні бути гідними подвигу наших героїв-захисників»

Михайло Полтавець: «Ми повинні бути гідними подвигу наших героїв-захисників»

30-08-2021
29 серпня в Україні вшановували пам'ять захисників України, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Напередодні співробітники Кременчуцької ГЕС віддали данину пам'яті земляку, старшому лейтенанту ЗСУ Андрію Ільїну, який трагічно загинув у боротьбі з агресором.

22 січня 2015 року під час виконання бойового завдання командир взводу 17 окремого мотопіхотного батальйону 57 окремої мотопіхотної частини Андрій Ільїн  на блок-посту під Горлівкою ціною власного життя захистив своїх підлеглих від ворожої кулі.

Гідроенергетики побували на могилі Народного Героя України, поспілкувались з батьками та побратимами Андрія, поклали живі квіти до підніжжя пам'ятника герою. Також співробітники гідроелектростанції взяли участь у заходах біля меморіального комплексу «Борцям за волю і свободу».

Прикметно, що на підприємствах компанії працюють захисники Вітчизни, які продовжують свою справу та використовують свій досвід, охороняючи важливі стратегічні об'єкти країни. Вони у будь-яку пору доби та за будь-яких погодних умов забезпечують охорону то стабільну роботу гідроелектростанцій.  Сьогодні розповімо про військового офіцера загону спецпризначення «Омега», майора запасу, ветерана АТО Михайла Полтавця.

З 2018 року свій досвід Михайло Полтавець використовує, очоливши команду відомчої воєнізованої охорони філії «Кременчуцька ГЕС». Розпочинаючи спілкування з ним, одразу стає зрозумілим, що армійська виправка та організованість допомагає йому у виконанні поставлених завдань. «Я виріс в родині промисловців. Про армію та війну знав лише з книжок та фільмів, але розповіді батька про військові будні моїх прадіда та діда ще в дитинстві спрямували мої думки на військову службу, - розпочав Михайло Сергійович. – Вже тоді мені хотілося якнайскоріше стати дорослим, взяти в руки зброю і захищати свій дім, рідних та друзів. Мені здавалося, що це зовсім не складно і всі дорослі люди повинні захищати рідну землю».

Шлях на військову службу у Михайла Полтавця розпочався після закінчення професійно-технічного училища. У 2001 році він вже солдат-кулеметник взводу охорони і оборони військової частини (строкова служба). Старання, допитливість, відмінна спортивна підготовка бійця привертають увагу командування і його рекомендують на навчання до Полтавського військового інституту зв'язку. У 2006 році Михайло закінчує виш, отримує диплом за фахом «Бойове застосування та управління діями підрозділів (частин, з'єднань) із засобами зв'язку». Офіцера управління тактичного рівня беруть на роботу до спецпідрозділу ВВ МВС України.  Це високодисциплінований мобільний підрозділ, який вирізняється різнобічним вишколом і має величезний бойовий досвід. «Нам доводилось вирішувати досить складні завдання. Це - відмінна школа мужності, порядності у відносинах, дисципліни, організованості і самовіддачі, - з гордістю говорить Михайло Сергійович. - Спецпризначенців навчають бути розвідником, брати участь у рейдах в тил ворога, підпільній роботі на лінії фронту, антитерористичній діяльності, наданню медичної допомоги тощо. До спецпідрозділів потрапляють високомотивовані, стресостійкі та досвідчені військові».

У 2008 році молодого офіцера переводять на службу до військової частини міста Кременчук. Одним із основних завдань військовослужбовців цієї частини є захист Кременчуцької ГЕС від терористичних проявів. Саме тут Михайло Полтавець вперше наочно познайомився із специфікою діяльності важливого стратегічного об'єкту України. «Мені трохи соромно стало, коли я, уродженець Світловодська, маючи звання офіцера Збройних Сил України, так мало знаю про красу  регіону – нашу гідроелектростанцію. Але я гордий з того, що довелося її захищати», - відверто поділився військовий.

У 2012 році Михайла переводять до окремого загону спецпризначення у Київ, де він у складі загону виконує завдання щодо недопущення терористичних проявів та охорони особливо важливих державних об'єктів. У важкі для українського народу часи військовослужбовець гідно виконує свій патріотичний обов'язок. З квітня 2014 року Михайло Полтавець захищає рідну землю на Сході України. «Участь у проведенні антитерористичної операції - це досить відповідальний період у моєму житті. Він запам'ятається назавжди. Це - період переосмислення пріоритетів для кожного, випробування на зрілість і твердість характеру. Там не думаєш за себе, там думки про мир і спокій наших дітей, батьків, коханих. Адже все це і є наша родина, наша Батьківщина», - зазначає Михайло Полтавець.

Нині, майор у запасі Михайло Полтавець очолює найбільший за чисельністю підрозділ філії «Кременчуцька ГЕС» Укргідроенерго. Команда ВВО - це 54 бійці мобільної оперативної групи, яка виконує особливо важливе завдання – охорону Кременчуцької ГЕС.

«У нас трапляються різні випадки, які вимагають оперативного та якісного виконання завдань. І тут повинно бути єдине правильне рішення. Ми повинні  щодня і щохвилини бути гідними подвигу наших героїв-захисників. Це не гучні фрази, це гасло нашого життя», - підсумовує військовий.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Читайте також: 

Кременчуцька ГЕС: сталий розвиток станції та перспективи 

Директор філії «Кременчуцька ГЕС» Сергій Яременко: «Станція і надалі активно працюватиме на енергетичну безпеку та незалежність країни» 

Наталія Хрієнко: «Доля постійно дарує сюрпризи, найкращий – Кременчуцька ГЕС»

 

 

 

Фотогалерея

Поділитися: