Все буде Україна!

Міська влада та керівництво ДніпроГЕС домовились про ремонт автодорожнього переїзду

Міська влада та керівництво ДніпроГЕС домовились про ремонт автодорожнього переїзду

14-02-2018
Останнім часом у ЗМІ з’явилось чимало матеріалів про незадовільний стан дороги на греблі Дніпровської ГЕС.

Повідомляємо, що філією «Дніпровська ГЕС» постійно вживаються заходи для забезпечення належного експлуатаційного стану дорожнього покриття через споруду греблі. Однак слід зазначити, що у процесі експлуатації автодорожнього переїзду спостерігається інтенсивний рух автотранспорту, а це приблизно 2500 машин за годину!

Зважаючи на цей факт, на сьогоднішній день зчеплення асфальтобетону з металевою поверхнею повністю втрачено. Тому всі роботи з ремонту покриття мають нестійкий ефект та недовготривалий позитивний результат.

На даний час проводиться закупівля робіт з реконструкції аванкамерного мосту, загальною вартістю 18 млн. грн. Після завершення тендеру і укладання договору в 2018 році будуть виконані наступні роботи: антикорозійний захист металоконструкцій аванкамерного мосту і заміна деформаційних швів. В наступному році планується виконання аналогічних робіт на спорудах 1977 року і на мосту сполученням з лівим берегом. Після виконання вищезгаданих робіт буде укладено нове асфальтобетонне покриття проїжджої частини  і тротуарів.

Слід зазначити, що виконання робіт з реконструкції споруд 1932 року потребує повного закриття руху по греблі Дніпровської ГЕС, що можливо лише при умові відкриття руху по новому мостовому переходу через о. Хортиця.

Однак закриття автодороги, в свою чергу, призведе до дорожнього колапсу в місті, оскільки міст Преображенського залишиться єдиною дорожньою «артерією», яка забезпечить сполучення між правим та лівим берегом міста.

Усвідомлюючи важливість автодороги для мешканців міста, керівництво філії «Дніпровська ГЕС» продовжує проведення єдиного можливого, в зимових умовах, «ямкового» ремонту. Ускладнює ситуацію той факт, що взимку асфальтні заводи міста Запоріжжя не працюють.

Задля того, щоб вжити усіх необхідних заходів з вирішення ситуації з переїздом, 13 лютого керівництвом філії «Дніпровська ГЕС» було ініційовано та проведено робочу нараду за участю заступника міського голови Волобуєва В.О., радника міського голови Грищенка В.Ф., представника Управління патрульної служби поліції в Запорізькій області Шеймухової Ю.О. та керівництва філії. Також задля відкритості інформації та всебічної поінформованості населення міста Запоріжжя, на зустрічі були присутні представники місцевих ЗМІ.

Учасники обговорили питання щодо забезпечення належного стану автодороги та строків проведення ремонту. Особливу увагу було приділено причинам щосезонних пошкоджень дорожнього покриття, пов’язаних з експлуатацією всього комплексу автодорожнього переїзду за 40 років. За результатами наради між керівництвом філії, представниками міської влади та органами патрульної служби досягнуто повного порозуміння та згоди щодо подальшої співпраці. Зокрема, комунальні підприємства нададуть спецтехніку під час ремонту автодорожнього покриття, роботи з «ямкового» ремонту будуть проведені при першій же нагоді за сприятливих погодних умов.

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

Поділитися: