Все буде Україна!

Міжнародні експерти проінспектували роботи з реконструкції українських гідроелектростанцій

Міжнародні експерти проінспектували роботи з реконструкції українських гідроелектростанцій

13-12-2021
Міжнародні консультанти «Mott MacDonald» (Великобританія) та «Electricité de France» (Франція) проінспектували стан реалізації контрактів за проєктом Укргідроенерго «Реабілітація гідроелектростанцій».

Фахівці моніторингової місії відвідали Канівську ГЕС, Кременчуцьку ГЕС, Середньодніпровську ГЕС, Дніпровську ГЕС-1 та Дніпровську ГЕС-2, а також Київську ГАЕС.

Зокрема 30 листопада та  1 грудня міжнародні консультанти побували на  філії  «Канівська ГЕС». Тут фахівці провели огляд гідроагрегатів № 13, 14, 15, 16, що наразі  знаходяться в дослідній експлуатації та працюють в мережі згідно з графіком навантажень та під контролем оперативної служби й підрядних організацій.

Окрім того, фахівці  провели огляд гідроагрегатів п’ятого блоку, де активно ведуться роботи з реконструкції обладнання. Так на гідроагрегаті № 18 проведено зняття пускових формулярів, а на  гідроагрегаті №19 проводяться роботи з антикорозійного очищення деталей проточної частини гідроагрегату та  монтажні роботи зі збирання статора й ротора. Серед іншого виконано роботи з центрування гідроагрегату № 20 відносно осі  по підшипниках та повітряним проміжкам.

2 грудня фахівці моніторингової місії відвідали Кременчуцьку ГЕС. Вони ознайомилися зі станом виконання робіт з реконструкції гідроагрегатів №4 та №5. Окрім того, проінспектували систему охорони праці та екологічної безпеки, а також дотримання цих вимог підрядними організаціями. 

3 грудня експерти побували на Середньодніпровській ГЕС. Під час робочого візиту відбулася нарада, на якій міжнародні консультанти ознайомилися з поточним станом реалізації контрактів та відвідали об’єкти, які перебувають у реконструкції, а саме гідроагрегат №1, де виконуються роботи з монтажу напрямного апарату та гідроагрегат № 2, на якому триває монтаж підп’ятника.

4 грудня фахівці моніторингової місії побували на Дніпровській ГЕС-2, де ознайомилися з перебігом робіт по реконструкції гідроагрегатів №14 та №16, а 6 грудня завітали на Дніпровську ГЕС-1,  де виконуються роботи з реконструкції гідроагрегатів №1,2,3.  Зокрема, на агрегаті №3 зібрано направляючий апарат та  генератор агрегату, а також здійснено монтаж нижньої хрестовини.

Завершився візит міжнародних консультантів «Mott MacDonald» та «Electricité de France» відвідинами Київської ГАЕС 8 грудня, де фахівці ознайомилися з ходом реконструкції 4-го гідроагрегату.

«На станції за окремим проєктом та за власні кошти компанії було виконано монтаж металевого настилу для безпечного виконання робіт з демонтажу металевого облицювання конусу відсмоктуючої труби гідротурбіни агрегату №4, демонтовано конус відсмоктуючої труби гідротурбіни. Демонтовано частину бетону законусного простору для встановлення нового конусу за проєктом АТ «Укренергомаш», - ознайомив з перебігом робіт експертів директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Ярослав Касьянюк.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Канівська ГЕС: в рамках проєкту з реконструкції відбулося переміщення гігантського трансформатора 

Начальник ДніпроГЕС-2 Юрій Голубцов: «Завдяки реконструкції гідроагрегату №14 загальна встановлена потужність станції виросте на 7,5 МВт» 

Кременчуцька ГЕС: продовжуємо роботи в рамках проєкту реконструкції ІІ черги

Фотогалерея

Поділитися: