Все буде Україна!

Міжвідомча комісія узгодила режим роботи водосховищ в басейні Дністра

Міжвідомча комісія узгодила режим роботи водосховищ в басейні Дністра

22-05-2019
У зв’язку з формуванням паводку в басейні річки Дністер та прогнозованим припливом 1800 куб.м/с, відбулося позачергове засідання робочої групи Міжвідомчої комісії з узгодження режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ.

На засіданні узгоджено режим пропуску дощового паводку в басейні Дністра.

Згідно з рішенням комісії, скидні витрати з Дністровського водосховища на період з 22 по 27 травня становитимуть 1100,0 куб.м/с з подальшим коригуванням.

При цьому, рівень води у водосховищі має бути не нижчим за 119,00 м БС і форсуванням не вищим за 122,50 м БС. При досягненні мінімального або максимального рівнів, режим скидних витрат з водосховища переводитиметься на притокові витрати.

Варто зазначити, що однією з основних функцій Дністровського водосховища є регулювання рівня води та, як наслідок, недопущення паводків. Останнім часом у зв’язку з глобальними кліматичними змінами, які характеризуються випаданням короткочасних, але досить інтенсивних зливових опадів, роль гідротехнічних споруд каскаду дністровських ГЕС і ГАЕС стає більш помітною, адже вони дозволяють контролювати високі паводкові рівні, скидаючи зайвий об’єм води через греблі ГЕС.

Актуальна інформація про погодинні витрати води на Дністровських ГЕС-1 та ГЕС-2 доступна в розділі «Екологічні проекти».

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: