Все буде Україна!

На ДніпроГЕС виконуються роботи з перенесення робочого колеса до проточної частини гідроагрегату №3

На ДніпроГЕС виконуються роботи з перенесення робочого колеса до проточної частини гідроагрегату №3

14-07-2021
На Дніпровський ГЕС-1 тривають роботи з реконструкції гідроагрегатів № 1-3 фахівцями австро-німецької компанії «Andritz Hydro», яка є одним з провідних світових постачальників електромеханічного обладнання для електростанцій.

Згідно із затвердженими графіками, цього тижня на станції проводяться роботи зі встановлення робочого колеса в проточну частину гідроагрегату №3. Складність процесу полягає у перенесенні конструкції, яка разом з додатковим обладнанням важить близько 100 тон, через доволі вузькі ворота машинної зали.

«Ми приступаємо до важливого етапу реконструкції, а саме – перенесення робочого колеса до проточної частини гідроагрегату. І тут не обійдеться без високого професіоналізму машиністів кранів, а також злагодженої роботи представників підрядних організацій та працівників станції», - зазначив директор Дніпровської ГЕС Віктор Кучер.   

Нагадаємо, у 2018 році на ДніпроГЕС розпочалася комплексна реконструкція трьох гідроагрегатів станції «під ключ» фахівцями «Andritz Hydro». Завершення реконструкції планується у 2023 рр. Її наслідком стане підвищення встановленої потужності філії «Дніпровська ГЕС» на 17 МВт. Після проведення реконструкції термін  експлуатації нових агрегатів австрійського виробництва складатиме сорок років згідно з сучасними вимогами до гідротурбінного обладнання. Також вони відзначатимуться кращими екологічними характеристиками відповідно до сучасних світових стандартів.

Пресслужба Дніпровської ГЕС

Читайте також: 

На ДніпроГЕС обговорили перспективи комплексної реконструкції споруди 

На ДніпроГЕС завершено роботи з монтажу статора генератора ГА №3 

На Дніпровській ГЕС в активній фазі роботи з реконструкції трьох гідроагрегатів

 

Фотогалерея

Поділитися: