Все буде Україна!

На Дніпровській ГЕС в активній фазі роботи з реконструкції трьох гідроагрегатів

На Дніпровській ГЕС в активній фазі роботи з реконструкції трьох гідроагрегатів

01-06-2021
На Дніпровській ГЕС триває реконструкція гідроагрегатів №1-3 з повною заміною гідравлічної турбіни, гідрогенератора та регулятора швидкості. Роботи з реконструкції здійснюють фахівці австро-німецької компанії Andritz Hydro разом із субпідрядними організаціями.

Так, нині на гідроагрегаті №1 повністю завершено демонтажні роботи та незабаром проводитиметься обстеження проточної частини. На гідроагрегаті №2 триває відновлення проточної частини водоводу для покращення енергетичних характеристик майбутнього агрегату.

На гідроагрегаті №3 ведуться підготовчі роботи до кантування  робочого колеса гідроагрегату на монтажний майданчик машинного залу з подальшим його встановленням у шахту гідроагрегату. На  майданчику триває збирання ротора гідрогенератора №3. Статор гідрогенератора №3 вже повністю змонтований та встановлений на тимчасове зберігання у гідроагрегат №2.

 «Унікальною особливістю робіт є одночасна реконструкція всіх трьох агрегатів. Після завершення реконструкції ми отримаємо приріст потужності станції у 30 МВт. Окрім того зростуть надійність та безпека її експлуатації», - зазначив директор Дніпровської ГЕС Віктор Кучер.

Пресслужба Дніпровської ГЕС

Читайте також:

На ДніпроГЕС обговорили перспективи комплексної реконструкції споруди

Заступник директора з реконструкції ДніпроГЕС Сергій Козлов: «Реконструкція трьох агрегатів Дніпровської ГЕС-1 дасть приріст потужності станції у 30 МВт»

Кременчуцька ГЕС: продовжуємо роботи в рамках проєкту реконструкції ІІ черги

Поділитися: