Все буде Україна!

На Дністровській ГАЕС тривають пуско-налагоджувальні роботи на гідроагрегаті №4

На Дністровській ГАЕС тривають пуско-налагоджувальні роботи на гідроагрегаті №4

13-07-2021
На Дністровській ГАЕС в рамках виконання пускових робіт в шахті гідроагрегату № 4 працівники підрядних організацій здійснюють підготовчі операції для налагодження системи регулювання з метою перевірки кінематики направляючого апарату.

На даному етапі проводяться роботи  зі збирання маслопроводів високого тиску системи регулювання.  Також на турбінному  підшипнику завершуються роботи з підготовки до заповнення мастилом маслованни турбінного підшипника. Паралельно триває завершальний етап  з монтажу маслоохолоджувачів підп’ятника та системи технічного водопостачання.

Нагадаємо,  що наразі на Дністровській ГАЕС введено в експлуатацію три гідроагрегати, загальною потужністю 972 МВт у генераторному режимі. Щодобово станція виробляє від 3 до 5 млн кВт·год дефіцитної балансуючої електроенергії. У грудні 2020 року з нагоди професійного свята Дня енергетика на Дністровській ГАЕС було проведено пускові операції на гідроагрегаті № 4. Незабаром планується пуск агрегату в генераторному режимі.  

Паралельно на замовлення Укргідроенерго розроблено та передано для проходження державної експертизи проєкт будівництва третьої черги будівництва Дністровської ГАЕС у складі гідроагрегатів № 5–7. Будівництво третьої черги станції урядовим розпорядженням внесене до переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року. Після введення в експлуатацію усіх семи гідроагрегатів Дністровська ГАЕС стане найбільшою гідроакумулюючою станцією у Європі.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Дністровська ГАЕС: підготовка гідроагрегату №4 до пуску на фінальній стадії

Дністровська ГАЕС: визначено ключові моменти до пуску четвертого гідроагрегату

На Дністровській ГАЕС проведено випробування системи пожежогасіння трансформатора Т-4

Фотогалерея

Поділитися: