Все буде Україна!

На Кременчуцькій ГЕС для учнів та студентської молоді відбулася екскурсія

На Кременчуцькій ГЕС для учнів та студентської молоді відбулася екскурсія

04-12-2018
У період з 19 по 28 листопада понад сто студентів Світловодського політехнічного коледжу
та учні шкіл м. Світловодськ відвідали філію «Кременчуцька ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго».

Під час екскурсії начальник оперативної служби філії Андрій Гуранда розповів молоді про особливості будівництва Кременчуцької ГЕС, призначення та потужність Кременчуцького гідровузла, його історію та сьогодення.

«Особливістю річки Дніпро є нерівномірність витрати води, тому велике значення мають створені водосховища. Найбільшим на Дніпрі є водосховище Кременчуцького гідровузла: повний об’єм його складає 13,5 мільярда кубометрів, площа дзеркала води – 2250 квадратних кілометрів», - зазначив Андрій Гуранда.

«Будівництво Кременчуцького гідровузла розпочато в 1954 році, а вже  в листопаді 1960 року колектив будівельників ГЕС прозвітував державі про пуск в експлуатацію останнього 12-го гідроагрегату. До складу гідровузла входять : земляна і бетонні греблі, будівля гідроелектростанції відкритого типу з 12 гідроагрегатами, однокамерний шлюз, відкриті розподільчі пристрої на напругу 154 і 330  кВ», - зауважив начальник оперативної служби філії у ході екскурсії.

Відвідувачі оглянули краєвиди річки Дніпро, дізналися багато корисної інформації та, отримавши відповіді на питання, переконалися у безпечності роботи гідроелектростанції.

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"
 

Фотогалерея

Поділитися: