Все буде Україна!

На Кременчуцькій ГЕС введено в експлуатацію гідроагрегат №7

На Кременчуцькій ГЕС введено в експлуатацію гідроагрегат №7

01-06-2015
На Кременчуцькій ГЕС введено в експлуатацію гідроагрегат №7

10 вересня 2012 року на Кременчуцькій ГЕС ПАТ "Укргідроенерго" було виведено в реконструкцію гідроагрегат №7. За цей час було виконано великий об’єм роботи по реконструкції та заміні  обладнання. Так було замінено основне обладнання, а саме турбіну ПЛ20В-800, генератор СВКр-1340/150-96М, систему збудження типу Р320 AVR фірми "ALSTOM", регулятор швидкості фірми "ALSTOM" NEYPRIC  T_SLG, cистему управління та захисту фірми "EMERSON".

Вперше на станції на гідроагрегаті №7 встановлена п’ятилопатева турбіна типу ПЛ20В-800, що дало можливість збільшити потужність турбіни з 58 МВт до 64 МВт. Окрим цього було виконано роботи по заміні ізоляції полюсів ротора  та збільшено кількість витків у котушці полюса з 17,5 до 18, що дало можливість збільшити потужність генератора до 60 МВт.

Генератор №7 обладнано системою збудження типу Р320 AVR фірми "ALSTOM" та змонтовано регулятор швидкості "ALSTOM" NEYPRIC  T_SLG і систему управління та захисту фірми "EMERSON".

Після реконструктивних робіт на гідроагрегаті Г7 Система управління виконує наступні  функції:

- автоматизація керування та  моніторинг  головного і силового обладнання, а також комутаційних апаратів;

- реєстрація подій та технологічних процесів гідроагрегату;

- моніторинг попереджувальної і аварійної сигналізації;

- забезпечення керування гідроагрегату та його  допоміжним обладнанням;

- система захистів основного і допоміжного обладнання гідроагрегату.

Після завершення повного комплексу монтажних, пусконалагоджувальних робіт, проходження індивідуальних та комплексних випробувань та завершення випробування на стійкість турбіни, реконструйований гідроагрегат №7 філії "Кременчуцька ГЕС" ПАТ "Укргідроенерго" починаючи з 30 травня 2015р введено в експлуатацію. 

 

Поділитися: