Все буде Україна!

На порозі нового життя. Як модернізується найпотужніша гідроелектростанція Дніпровського каскаду?

На порозі нового життя. Як модернізується найпотужніша гідроелектростанція Дніпровського каскаду?

14-02-2022
На ДніпроГЕС триває масштабна реконструкція основного обладнання, яка у підсумку дозволить збільшити потужність станції на 110 МВт, досягнувши сумарного показника у 1615,4 МВт.

На Дніпровській ГЕС в активній фазі роботи з модернізації обладнання. На разі на станції триває черговий етап реконструкції, який передбачає повну реабілітацію трьох гідроагрегатів фахівцями австрійської компанії ANDRITZ HYDRO - одного з провідних світових постачальників електромеханічного обладнання для електростанцій.   

Упродовж 2021року на Дніпровську ГЕС-1 здійснювалося постачання модернізованих елементів, яке виконано майже на 80% для трьох агрегатів.  Тут проведено відновлювальні роботи в проточній частині та на фундаменті гідроагрегату № 3. Триває монтаж обладнання гідроагрегату №3 та виконується складання статора гідроагрегату № 2. На Дніпровській ГЕС-2 здійснюється реконструкція гідроагрегату № 14: завершено укладання стрижнів верхнього ряду обмотки, виконуються роботи з ущільнення та бандажування стрижнів нижнього ряду.

Варто зазначити, що масштабна реконструкція обладнання на Дніпровській ГЕС дозволить продовжити життя  станції щонайменше на півстоліття. Унікальною особливістю є те, що  модернізація устаткування відбувається без зупинки ГЕС, не впливаючи на зобов’язання компанії щодо забезпечення покриття пікових навантажень та забезпечення мобільного аварійного резерву у Об’єднаній енергосистемі країни.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

На ДніпроГЕС виконуються роботи з перенесення робочого колеса до проточної частини гідроагрегату №3

Віктор Кучер: ДніпроГЕС чекає сучасна унікальна реконструкція автодорожнього переїзду 

Енергетичні династії Дніпровської ГЕС

Поділитися: