Все буде Україна!

На Середньодніпровській ГЕС розпочато роботи з реконструкції гідроагрегату №2

На Середньодніпровській ГЕС розпочато роботи з реконструкції гідроагрегату №2

06-03-2019
На Середньодніпровській ГЕС проводиться реконструкція гідроагрегату №2, який було введено в експлуатацію у 1963 році. Головна мета - підвищення його надійності, безпечності та потужності.

В ході реконструкції будуть повністю замінені: робоче колесо гідроагрегату, камера робочого колеса, вал, лопатки направляючого апарату, регулююче кільце, ротор та статор, верхня хрестовина, маслоприймач та система технічного водопостачання. Торові сервомотори будуть замінені на прямовісні. Окрім того, в рамках реконструкції будуть модернізовані підп’ятник та турбінний підшипник гідроагрегату.

На сьогодні проводяться демонтажні роботи згідно затвердженого графіку реконструкції. Завершення робіт заплановано на вересень 2020 року.

Роботи виконуються генеральною підрядною організацією  АТ «Турбоатом». Субпідрядники реконструкції -  ДП «Електроважмаш» та ПрАТ «Дніпро-СГЕМ».

Нагадаємо, на Середньодніпровській ГЕС провели реконструкцію гідроагрегатів №3 та №4. Зокрема тут модернізовано маслонапірну установку (МНУ) та систему технічного водопостачання. Також встановлено нові екологічні насоси.

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

 

Фотогалерея

Поділитися: