Все буде Україна!

На Всесвітньому гідроенергетичному конгресі створено Альянс сталого розвитку гідроенергетики

На Всесвітньому гідроенергетичному конгресі створено Альянс сталого розвитку гідроенергетики

06-11-2023
На Всесвітньому гідроенергетичному конгресі представники гідроенергетичного сектору створили Альянс сталого розвитку гідроенергетики (HSA).

HSA - це багатостороння неприбуткова організація, що складається з представників державного та приватного секторів. Її мета - підвищити прозорість у гідроенергетиці за допомогою суворої системи оцінки та сертифікації сталого розвитку та потужної програми розбудови потенціалу.

Як повідомляє Hydro Review, HSA керуватиме Стандартом сталого розвитку гідроенергетики (HS), який є міжнародно визнаною та незалежною системою сертифікації сталого розвитку в гідроенергетиці. Представники урядів, громадянського суспільства, фінансових установ та промисловості спільно розробили і тепер керують стандартом HS, щоб забезпечити позитивні результати для людей, бізнесу та планети.

Стандарт HS оцінює гідроенергетичні проєкти за їх екологічними, соціальними та управлінськими (ESG) показниками, встановлюючи мінімальні та розширені вимоги до продуктивності для сектору та визнаючи проєкти, що відповідають цим вимогам. Стандарт HS узгоджений з гарантіями ключових кредиторів і може бути використаний для залучення кліматично орієнтованого фінансування через зелені облігації, сертифіковані Ініціативою кліматичних облігацій, а також для підтримки продажу електроенергії компаніям RE100.

«Гідроенергетика відіграє важливу роль, допомагаючи країнам у досягненні сталого розвитку, виконанні цілей з відновлюваної енергетики та боротьбі зі зміною клімату. Я радий стати частиною наступного кроку в якості президента HSA. Альянс приверне більше уваги до необхідності створення надійних систем для стимулювання найкращих проєктів, надаючи громадам, урядам та інвесторам більшої впевненості в тому, як можна пом'якшити вплив на місцеве довкілля», - зазначив президент Альянсу сталого розвитку гідроенергетики д-р Ашок Хосла.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Оrnl.gov

Поділитися: