Все буде Україна!

Наглядова рада Укргідроенерго розглянула звіт генерального директора та звіт про виконання показників фінплану за І квартал поточного року

Наглядова рада Укргідроенерго розглянула звіт генерального директора та звіт про виконання показників фінплану за І квартал поточного року

17-05-2022
Членами наглядової ради під час засідання 16 травня розглянуто порядок та строки виплати компанією дивідендів, а також звіт генерального директора за І квартал 2022 року. Окрім того - звіт про виконання показників фінплану за підсумками І кварталу та проміжної скороченої фінансової звітності станом на 31.03.2022 р., а також питання роботи Укргідроенерго в умовах воєнного стану.

Під час засідання голова Наглядової ради Валентин Гвоздій наголосив на тому, що Укргідроенерго — одна з небагатьох національних компаній державного сектору економіки, яка демонструє ефективність та злагодженість у роботі попри виклики, спричинені збройною агресією російської федерації. Компанія продовжує виконувати взяті на себе зобов'язання та однією з перших отримала підтвердження фінансової звітності міжнародним стандартам.

“Попри військові дії компанія продемонструвала, що була і є авангардом української економіки. Гідроенергетики показують результативну роботу у цей непростий час і я вважаю, що це — історія успіху. Ми не повинні зупинятися на досягнутому і маємо впевнено рухатися вперед, твердо тримаючи енергетичний фронт”, - зауважив Валентин Гвоздій.

Генеральний директор Ігор Сирота зазначив, що дієва робота компанії — заслуга всього колективу гідроенергетиків. Підприємству вдалося оперативно переналаштувати свою роботу під реалії військового часу та створити для персоналу безпечні умови праці.

“Майже 90 відсотків співробітників компанії з настанням війни продовжували працювати. І я вдячний їм за це. Також я вдячний тим гідроенергетикам, які нині в лавах Збройних сил України борються за територіальну цілісність нашої держави. Окрема подяка — комерційним підрозділам, яким довелося працювати в нестандартних ситуаціях та за умови профіциту електроенергії в ОЕС України забезпечувати позитивні результати. Попри все ми продовжуємо виконувати зобов'язання по зовнішніх позиках, компанія працює стабільно та злагоджено”, - зазначив Ігор Сирота.

Говорячи про виконання показників фінансового плану за підсумками І кварталу поточного року, заступниця генерального директора з економіки та фінансів Світлана Храпова відмітила, що попри об'єктивні труднощі, спричинені низкою факторів, компанії вдалося досягнути високих показників.

“Завдяки здійсненню безпрецедентних заходів в організації дистанційної роботи персоналу в умовах війни, дохід від реалізації електроенергії товариства у звітному періоді перевищив заплановані показники. Завдяки цьому отримано чистий прибуток більше, ніж ми прогнозували. Усвідомлюючи важливість підтримки державного бюджету, за підсумками першого кварталу ми сплатили податків і зборів у декілька разів більше, ніж очікувалось. Перевищення відбулося за рахунок оплати авансового внеску з дивідендів, податку на прибуток і податку на додану вартість”, - підкреслила Світлана Храпова.

Заступник генерального директора зі стратегії та інвестицій Володимир Руденко зауважив, що в рамках виконання інвестиційної програми за підсумками першого кварталу поточного року довелося призупинити реалізацію низки інвестиційних проєктів через збройну агресію рф. 

“Наразі наша основна увага сконцентрована на заходах та роботах, які стосуються основного обладнання й підвищення безпеки гідроелектростанцій", - уточнив Володимир Руденко.

Говорячи про роботу компанії в умовах воєнного стану, заступник генерального директора з комерційної діяльності Богдан Сухецький заявив, що зіткнувшись з новими реаліями, підприємство почало пошук нестандартних рішень для ефективної роботи під час війни.

“Починаючи з лютого, у нас відбулося скорочення реалізації електроенергії на всіх ринках. Майже місяць не працювали наші ГАЕС, була невизначеність з двосторонніми договорами, у зв'язку з чим наші щоденні надходження катастрофічно впали. Переживши певний шок, ми стали планувати подальші дії та шукати небанальні рішення, які допомогли нам дещо вирівняти ситуацію. Ми вчимося, ми бачимо подальші перспективи та виконуємо завдання, які перед нами сьогодні стоять”, - відзначив Богдан Сухецький.

За підсумками засідання Наглядової ради компанії затверджено порядок виплати дивідендів за 2021 рік, схвалено звіт Виконавчого органу за І квартал 2022 року, а також прийнято до відома звіт Виконавчого органу про виконання фінплану за І квартал 2022 року та проміжної скороченої звітності станом на 31 березня 2022 року. Також прийнято до відома інформацію Виконавчого органу щодо функціонування Товариства в умовах воєнного стану.

Пресслужба УГЕ

Читайте також:

Уряд визнав задовільною роботу наглядової ради та виконавчого органу Укргідроенерго 

Наглядова рада високо оцінила роботу Укргідроенерго в умовах воєнного стану 

Наглядова рада висловлює подяку співробітникам, які несуть службу в ЗСУ та колективу за відданість і безперебійну роботу критичної інфраструктури

 

 

 

Фотогалерея

Поділитися: