Все буде Україна!

Напередодні Дня матері в Укргідроенерго створювали ляльки-обереги

Напередодні Дня матері в Укргідроенерго створювали ляльки-обереги

11-05-2019
Напередодні відзначення Дня матері, який традиційно відзначають у другу неділю травня, в Укргідроенерго відбувся майстер-клас з виготовлення традиційних народних ляльок-оберегів.

До апарату управління завітала народна майстриня Олена Кольвах, яка навчила дітей гідроенергетиків традиціям виготовлення оберіжних ляльок.

Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості, родинний оберіг. Здавна у кожній родині вона виконувала роль оберегу, берегині роду, була праобразом матері-прародительниці та зв’язком між поколіннями, одна із найдавніших іграшок і сакральних символів нашого народу.
Виготовлення цієї магічної іграшки - цілий ритуал, і використовувати ножиці чи голки заборонялося. Клаптики тканини рвали на менші клапті, скручували нитками, зав’язували вузликами - і ось вона, народна вузлова лялька-мотанка.

Під час майстер-класу діти дізналися про особливості виготовлення ляльок-мотанок й народні звичаї їх створення. Кожен учасник власноруч змайстрував свій оберіг.

«Все, що робимо - робимо з любов’ю. Це ляльки-обереги, вони особливі. Але пам’ятайте, що найсильнішим оберегом на світі була і є любов. Будь-яка річ, що робиться з любов’ю, оберігатиме та допомагатиме людині. Робіть подарунки, даруйте свою любов», - зауважила наприкінці майстер-класу Олена Кольвах.

Варто зазначити, що захід проходив у рамках Стратегії корпоративної соціальної відповідальності Товариства. Укргідроенерго планує й надалі відроджувати та популяризувати українські народні звичаї, адже повага до традицій є основою нації.

Більше фото переглядайте у фотогалереї.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: